Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tegenwoordig vinden mensen die niet zo tevreden zijn met hun baan het moeilijk om op zoek te gaan naar ander werk. Het is een tijd waarin je blij mag zijn dat je een baan hebt en niet te maken hebt met baanonzekerheid. Uit angst om de verkeerde keuze te maken, kiezen zij er voor om tóch bij de huidige functie te blijven, hoewel zij hier geen voldoening uit kunnen halen.

Uitkomst
Herken je deze problematiek? Wanneer je zekerheid belangrijk vindt, niet van baan wilt veranderen, maar wel behoefte hebt aan wat anders dan is het verstandig om bijvoorbeeld advies te vragen aan een jobcoach. Samen met de jobcoach kan je bijvoorbeeld door middel van ‘job crafting’ kijken hoe je huidige baan uitdagender kan worden gemaakt.

Het proces van baanboetseren
Job crafting ofwel ‘baanboetseren’ genoemd, is een proces waarbij de werknemer zelf actief zijn huidige baan bestudeert en vervolgens hierin veranderingen aanbrengt. Denk bijvoorbeeld aan het actief veranderen van dagelijkse bezigheden en de interactie met collega’s. De baan wordt hervormd zodat deze beter op de beweegredenen, kwaliteiten en passies van de werknemer aansluit.

Over het algemeen bestaat dit proces uit de volgende drie fases:
1. Allereerst wordt er gekeken naar de motivatie om veranderingen aan te brengen in de huidige baan. Heb je de behoefte aan meer zelfstandigheid? Zou je graag betekenisvollere relaties willen aangaan met andere medewerkers? Of zou je beter met tegenspoed om willen gaan?
2. Vervolgens ga je kijken naar de mogelijkheden binnen de organisatie. Wat is er nodig om datgene te bereiken dat je graag zou willen? Welke kansen zou de organisatie je kunnen bieden?
3. Ten slotte sta je stil bij wat nu precies de gevolgen van de ingevoerde veranderingen zijn. Wat is er precies veranderd? Welke positieve of negatieve ervaringen heb je? Ben je tevreden of zou er nog wat anders veranderd moeten worden?

Effect
Aangezien job crafting verschillende aspecten van de werksfeer kan beïnvloeden, heeft het de grote potentie om de individuele en uiteindelijk de organisatorische prestatie te stimuleren. Uit onderzoek blijkt dat job crafting werktevredenheid, bevlogenheid en veerkracht op het werk kan bevorderen.

Begeleiding van een jobcoach
Lijkt het je wat om hiermee aan de slag te gaan, maar weet je niet hoe? Weet je niet zo goed wat er precies aan je huidige baan veranderd kan worden? Of zou je graag gedurende dit proces begeleid en geadviseerd willen worden? Een jobcoach is een erkend specialist op het gebied van diverse werkprocessen binnen organisaties en weet je dus hierbij te helpen. Plan dan snel een gratis oriëntatiegesprek met één van onze coaches. 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden