Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wat is voor jou een leven dat voldoening geeft? Deze vraag laat u ongetwijfeld dieper nadenken dan de vraag ‘wat wil je?’. Wellicht heb je wel een globaal beeld van hoe een leven eruit ziet dat voldoening geeft; het is rijk, vol en bevredigend. Dit klinkt natuurlijk fantastisch, maar hoe bereik je dit? En weet je überhaupt wel wat je wil? Vind je het lastig om te bedenken wat je voldoening geeft en heb je er moeite mee om je ideeën waar te maken? Coach Amsterdam helpt jou om deze vragen te beantwoorden en begeleidt je naar persoonlijke voldoening.

Het verlangen naar voldoening.
Vaak gaan mensen op zoek naar een hiaat tussen wat ze hebben en wat ze niet hebben. Vervolgens gaan ze op zoek naar dingen om dit hiaat op te vullen: een betere baan, een vakantiehuis, een goed huwelijk. Helaas is iets bezitten van voorbijgaande aard en is de voldoening die je daaruit haalt kortstondig. Vraag jezelf dus af wat er nodig is om (je hele leven lang) voldoening te voelen. Het gaat niet om de bestemming, maar om het hier en nu.

Voldoening is niet gelijk aan je goed voelen
Voldoening en je goed voelen kunnen samenvallen, maar dit hoeft niet altijd. Je kan je voldaan voelen wanneer het leven weinig moeite kost en alles in balans is. Maar ook als je leven moeilijk, problematisch en ongemakkelijk is kan je voldoening ervaren. Als je een lastige tijd ervaart knok je misschien wel harder voor waar je achter staat en wat je écht belangrijk vind. Ook leren en groeien kunnen moeilijk en soms zelfs pijnlijk zijn, maar tegelijkertijd enorm veel voldoening geven. Soms moeten we dus iets doen wat niet goed voelt om een voldaan gevoel te krijgen.

Voldoening en waarden
Er is een duidelijk verband tussen voldoening en waarden. Jouw kernwaarden zijn uiterst persoonlijk; iedereen vind andere dingen belangrijk.  Als je je bewust bent van jouw kernwaarden kan je hiernaar handelen. Het respecteren van je eigen waarden geeft automatisch voldoening, ook als dat lastig is. Soms zal je een minder makkelijke keuze moeten maken om je waarden te blijven naleven. Als je je waarden naleeft, voel je dat het van binnen ‘goed’ zit. Nieuwsgierig om jouw kernwaarden te achterhalen? Coach Amstelveen helpt jou hierbij!

Persoonlijke definitie
Voldoening is persoonlijk en aan verandering onderhevig. Wat jou op je 25e nog veel voldoening gaf, kan volledig het tegenovergestelde zijn op je 35e. Coach Amstelveen helpt je met het vinden van jouw persoonlijke definitie van voldoening door middel van een aantal praktische tools.

Klik hier en plan direct een gratis en vrijblijvend oriëntatie gesprek in met één van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden