Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het laatste onderdeel van een outplacementtraject is het solliciteren zelf. Probleem is echter dat veel mensen die in een outplacementtraject terechtkomen al jaren niet meer gesolliciteerd hebben. Hoe ga je hiermee om en hoe vertel je aan de recruiters dat je in een outplacementtraject zit? Ben je hier eerlijk over of snijd je dan jezelf in je vingers? Hieronder een aantal tips van outplacement Amsterdam.

Schaam je niet voor je outplacementtraject
Tegenwoordig zitten er steeds meer mensen in een outplacementtraject en kijken recruiters hier echt niet meer raar van op. Vaak wordt dit juist als voordelig gezien omdat mensen die in deze situatie zitten vaak direct beschikbaar zijn, ervaring hebben en heel erg gemotiveerd zijn om direct weer aan de slag te kunnen.

Solliciteer pas weer als je het aankunt
Natuurlijk heb je even de tijd nodig om te verwerken dat je ontslagen bent, dus verwerk eerst die klap. Ga dus pas weer solliciteren als je zonder problemen kunt vertellen over je oude baan.

Bereid een verhaal voor
Je hoeft niet in je CV te vermelden dat je in een outplacementtraject zit, simpelweg omdat dit niet relevant is. Bereid echter wel een verhaal voor want het onderwerp komt geheid ter sprake. Lieg hier dus niet over en bereid een verhaal voor. Vaak heerst er een vooroordeel over het functioneren van een persoon die in een outplacementtraject zit, maar hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Wellicht komt het door een reorganisatie, een arbeidsconflict of wanneer je je carrière een andere richting wilt geven.

Spreek geen kwaad over je oude werkgever
Laat rancune niet de boventoon voeren, en geef een positieve draai aan het gesprek. Maar ga er niet te lang op in want je komt immers voor de nieuwe baan en niet om over je oude baan te praten.

Maak maximaal gebruik van je outplacementtraject
Je moet weer solliciteren, je moet iets doen wat je waarschijnlijk al lange tijd niet meer gedaan hebt; zorg er voor dat je hulp krijg. Outplacement coaches hebben vaak wel het netwerk of de tools om ervoor te zorgen dat je bij de juiste nieuwe baan terecht komt en je weer kunt solliciteren zonder enige moeite.

Je hoeft je helemaal niet te schamen voor een outplacementtraject, misschien is dit juist een kans om je carrière een nieuwe en leuke wending te geven. Wacht echter niet te lang met solliciteren en schakel de hulp in van outplacement Amsterdam. Plan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan met een outplacement coach.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden