Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het begin van een nieuw jaar staat vaak in het teken van goede voornemens. Veranderingen of verbeteringen die je voor jezelf wilt doorvoeren, bijvoorbeeld stoppen met roken of een paar kilo afvallen. Vaak blijft het voor mensen alleen bij het maken van voornemens en wordt een idee niet omgezet in een actie. Dit wordt onder andere veroorzaakt door bepaalde gedachtes of overtuigingen die je hebt over jezelf en/of je eigen kunnen. Coaching kan jou helpen om deze mentale blokkades weg te halen en er zo voor te zorgen dat je jouw doelen wel gaat halen! Hieronder alvast een paar tips om negatieve gedachtes om te buigen.

Word je bewust van hoe je tegen jezelf praat
Wanneer je jezelf op een negatieve gedachte betrapt, erken dit dan zonder te oordelen en zeg tegen jezelf: “Ik kies ervoor om het anders te denken.” Dit vergt in het begin veel geduld omdat je geneigd zult zijn om de negatieve gedachten te geloven. Je zult jezelf eraan moeten herinneren dat dit niet waar is en dat het alleen waar lijkt omdat je dit al jaren tegen jezelf zegt. Behandel jezelf als je beste vriend(in) en praat ook zo tegen jezelf. Als hij of zij een keer iets niet perfect doet, vind je dat toch ook geen probleem? Behandel jezelf dan ook zo.

Vervang negatieve gedachtepatronen door affirmaties
Een andere manier om onze gedachten, en ons zelfbeeld, te beïnvloeden is het gebruik van affirmaties. Een affirmatie is niets anders dan positieve zelfsuggestie. Een voorbeeld hiervan is dat je tegen jezelf zegt: ‘Ik ben goed zoals ik ben’ of ‘Ik kan het’. Gedachten veroorzaken gevoelens en als je er dus in slaagt je gedachten te veranderen zullen ook je gevoelens veranderen. Wanneer je positief denkt en je goed voelt zul je veel meer bereiken!

Waardeer je inspanningen en wees geduldig
Waardering voelt goed en zal het proces versnellen en versterken. Besef dat zelfkritiek je ervan weerhoudt om je volledige potentieel te benutten. Het voelt ook niet fijn wanneer andere mensen je bekritiseren. Waardeer de kleine dingetjes, elke vooruitgang die je boekt, en wees niet streng voor jezelf. Je hebt jarenlang deze negatieve gedachten opgenomen en versterkt, dus het zal zeker ook wat tijd kosten om ze weer te transformeren.

Wil jij uitgebreider advies of begeleiding bij het doorbreken van jouw mentale blokkades? Dan kan coaching jou hierbij helpen! Plan nu een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden