Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Op het moment dat je op zoek moet naar een nieuwe baan, omdat je weg moet bij je huidige functie en bedrijf, kan dit een lang proces met zich meebrengen. Om dit proces zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen, kan outplacement een goede oplossing bieden. Het heeft namelijk meerdere voordelen:

  • Het biedt zekerheid: je wordt niet ontslagen en dus zal je ook niet werkloos worden
  • Het behoudt een goed verstandhouding: doordat er goed gecommuniceerd blijft worden en iedereen graag een goede oplossing wil vinden, zullen de huidige relaties het beste blijven.
  • Nieuwe mogelijkheden tot doorgroeien: binnen een bedrijf zijn er soms geen mogelijkheden meer om door te groeien, outplacement biedt hier nieuwe opties voor.
  • Professionele begeleiding: door middel van feedback en ondersteunende programma’s zal je er niet alleen voor staan en leer je op een effectieve manier te zoeken naar een nieuwe baan.

Persoonlijke vaardigheden en de arbeidsmarkt
Wat van belang is bij het zoeken naar een nieuwe baan, is om te kijken waar de mogelijkheden liggen die goed bij je passen. Daarnaast is het goed om uit te zoeken waar je terecht kan op de arbeidsmarkt. Bij deze twee punten kan je van meerdere kanalen gebruik maken. Vergaar informatie bij je vrienden, bekijk en profileer jezelf via sociale media en probeer je netwerk zo nuttig mogelijk in te zetten. Om deze balans tussen je eigen vaardigheden en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vinden, moet je voor jezelf duidelijk hebben wat jij te bieden hebt en tevens wat je zou willen bereiken. Door een doel op te stellen, heb je een vast punt waar je naar toe kan werken.

Jezelf presenteren
Als jij weet wat je wilt, biedt dit voor een toekomstige werknemer meer houvast, dan als je je heel breed en niet concreet presenteert. Samen met een coach kan je hieraan werken door zowel aan je presentatie op papier als aan persoonlijke presentatie te werken. Hoe stel je een goed CV op, wat is belangrijk om te vermelden in een motivatiebrief, hoe ziet een goed profiel op bijvoorbeeld linked-in eruit, hoe stel je jezelf op en wat vermeldt je tijdens een sollicitatiegesprek. Op deze manier bieden jouw doel, vaardigheden en presentatie een helder beeld voor jezelf en voor je toekomstige werknemer.

Begrip
Tevens ontstaat er tijdens een outplacementtraject meer begrip voor je eigen situatie en zal je leren dat sommige stappen beter voor je zijn dan ze in eerste instantie lijken. Misschien paste je vorige baan toch niet optimaal bij jou of zou je meer succes kunnen ervaren bij een nieuwe baan. Als je dit inziet, zal je positiever en meer open staan voor een nieuwe baan.

Wil jij deze begeleiding inzetten? Zoek dan een outplacementcoach. Kijk direct in de agenda en plan uw gratis oriëntatiegesprek.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden