Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het uitgangspunt van eigenlijk alle vormen van coaching is het zoeken naar wat men wilt en belangrijk vindt. Dit is vaak terug te vinden in je persoonlijke waardes. Echter is het voor veel mensen helemaal niet zo duidelijk wat hun waardes zijn en moet hier dus nog naar gezocht worden. Jouw coach in kan je hierbij de goede richting op sturen.

Zoeken naar persoonlijke waardes
Een van de oefeningen die de coach zou kunnen doen is het vragen naar jouw passies: Waar krijg jij energie van? Ook kan de coach vragen stellen over successen die je al behaald hebt en vragen hoe het komt dat juist die gebeurtenissen voor jou succesvol waren? Antwoorden op deze vragen kunnen inzicht geven in jouw onderliggende persoonlijke waardes.

Thuisoefening
Ook zou je zelf een nuttige oefening kunnen doen om te kijken wat jij belangrijk vindt in het leven. Deze oefening is makkelijk uit te voeren en alleen pen en papier is nodig. De kern van de oefening is dat je opschrijft hoe jij jezelf voorstelt over 5 of 10 jaar. Probeer dit zo gedetailleerd mogelijk te doen. Schrijf op wat jij precies zou doen, hoe anderen hierop zouden reageren, hoe het met je gaat en hoe jij je voelt. Vanuit dit verhaal kan jijzelf of samen met de coach uitzoeken welke waardes hierachter verscholen liggen, zodat je een basis kan leggen voor een coachingstraject waarbij doelen behaald kunnen worden door vast te houden aan je persoonlijke waardes.

Wil jij voor jezelf duidelijk krijgen wat jouw persoonlijke waardes zijn en hoe je deze in kan zetten om je doelen te bereiken en te weten hoe je deze doelen moet bereiken? Dan kan je een gesprek aanvragen met de coach. Die kan je helpen met dit soort vragen en nog meer tips en nuttig advies geven die helpen bij het vinden van jouw waardes.

» Klik hier om direct een gratis oriëntatie gesprek met jouw coach in te plannen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden