Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In bijna elk beroep kom je wel eens in een leidinggevende rol. Sommige hebben een management functie, waarbij leiding geven de functieomschrijving is, terwijl anderen alleen korte leidinggevende projecten hebben. Denk hierbij aan kleine projecten waar jij hoofdverantwoordelijk voor bent. Niet iedereen vindt leidinggeven even leuk of is er even goed in. Coach Wijk bij Duurstede kan jou helpen om als leidinggevende het maximale uit je team te halen.

Schep voorwaarden

Als leidinggevende werkt het niet om iedereen alleen maar te vertellen wat ze precies wel en niet moeten doen. Deze aanpak lijkt sneller en effectiever, maar in de praktijk werkt dit juist averechts. Als leidinggevende moet je medewerkers stimuleren om te leren. Laat medewerkers zelf op onderzoek uit gaan, zelf fouten maken en hun eigen werkwijze ontdekken. Wat voor jou namelijk logisch lijkt, kan voor iemand anders voor onzekerheden zorgen. Zorg ervoor dat je goede voorwaarden schept waarin je medewerkers op hun eigen manier op zoek kunnen gaan naar de fijnste werkmethode.

Stel vragen & luister

Het stellen van vragen is gemakkelijk, het daadwerkelijk luisteren naar de antwoorden is voor niet iedereen altijd even gemakkelijk. Terwijl luisteren juist van groot belang is. Veel leidinggevenden maken vaak de fout niet te luisteren en te snel te dicteren waardoor de vertrouwensrelatie met die collega verbroken kan worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je medewerkers gaan denken dat ‘de baas toch alles beter weet, dan mag hij het ook lekker zelf gaan oplossen’. Coach Wijk bij Duurstede kan jou leren echt te luisteren en begrijpen wat je medewerkers tegen je zeggen.

Geef complimenten & hulp

Goede leidinggevenden geven complimenten en focussen niet alleen op het negatieve. Vier successen en biedt bij problemen een helpende hand. Niet elke medewerker durft zomaar om hulp te vragen. Daarom moet je als leidinggevende assertief zijn in het aanbieden van hulp. Dit kan voor een medewerker in nood als reddingsboei werken.

Kan jij wel wat tips of een helpende hand gebruiken voor beter leiderschap? Coach Wijk bij Duurstede biedt persoonlijke coaches aan die jou hierbij kunnen helpen. Plan nu een gratis oriëntatiegesprek in met een persoonlijke coach naar keuze.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden