Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het is tegenwoordig voor veel mensen een stuk moeilijker dan vroeger om een baan te vinden. Dit zorgt ervoor dat mensen op alles gaan solliciteren wat ook maar enig raakvlak heeft met hun opleidingen of werkervaring in de hoop dat ze ergens aangenomen worden. Ook al is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat er brood op de plank komt, het is ook heel erg belangrijk dat jij bij je baan op je plek zit. Wanneer je ongelukkig wordt van je werk kan dit namelijk voor stress, burn-out klachten of zelfs voor een depressie zorgen. Aangezien je werk een groot onderdeel van je leven is en het daarom belangrijk is dat je hier energie uit kunt halen, geeft Coach Wijk bij Duurstede jou een aantal tips om de perfecte baan te vinden!

Zoek een baan die bij je past
Mensen solliciteren dus maar raak in de hoop dat ze ergens aangenomen worden. Het probleem is alleen vaak, wanneer je op banen solliciteert die eigenlijk niet bij jou passen, dat dit doorschijnt in jouw sollicitatiebrief. Het zal de recruiter bijvoorbeeld opvallen dat je niet met passie over de functie schrijft. Om te kunnen weten welke baan wél bij jou past, moet je dus eerst veel zelfkennis hebben. Je moet na gaan wie je bent, wat je kan en wat je wil. Een professionele coach van Coach Wijk bij Duurstede kan jou helpen om hier achter te komen.

Schrijf je CV naar de functie toe
Wanneer mensen een sollicitatiebrief sturen passen ze vaak alleen de motivatie aan, het CV blijft daarentegen bij elke sollicitatie gelijk. Dit komt omdat je opleiding en werkervaring in principe gelijk blijven en mensen denken dat dit het enige is wat ze bij hun CV kunnen aanpassen. Bij sommige functies is bepaalde informatie over jezelf of je werkervaring echter belangrijker dan bij andere functies. Deze informatie kun je dan beter bovenaan de pagina zetten of zelfs uitbreiden. Zo heb je ook binnen je CV mogelijkheden om deze naar de functie waarop je solliciteert aan te passen.

Less is more
Deze regel gaat hier voornamelijk op voor het aantal sollicitatiebrieven die je gaat sturen en het aantal sollicitatiegesprekken die je gaat voeren. Wanneer je meerdere procedures hebt lopen kun je minder energie en passie in elke brief of in elk gesprek stoppen. Focus je daarom op de belangrijkste (circa drie) en zorg dat je daar helemaal voor gaat!

Wil jij nog meer hulp bij het vinden van jouw perfecte baan? En hier door een professionele coach in begeleid worden? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met Coach Wijk bij Duurstede in!

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden