Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tegenwoordig moeten én willen we heel veel. Ons leven zit zo vol met afspraken, eisen, planningen en de vele e-mails dat we ons vaak onrustig en gestresst voelen. We verlangen naar balans. Balans in je leven draagt bij aan meer geluk, een betere gezondheid en meer energie. Reden te meer om je hier eens in te verdiepen! Coaching Amstelveen helpt jou om je balans te vinden!

Stel de juiste vraag
De juiste balans vinden is niet altijd makkelijk. Balans is iets dynamisch en verandert steeds, simpelweg omdat je leven verandert. Om jouw persoonlijke balans te vinden is het belangrijk om de juiste vragen te stellen: wat is er nodig om mijn leven soepeler te laten verlopen? Welke keuzes moet ik maken om een betere balans te bereiken? Uiteindelijk draai het allemaal om beslissingen. Vraag jezelf af waar je meer van wil in je leven waar je minder van wil. Wil je minder werken, meer ontspanning, meer afspreken met vrienden of minder sociale verplichtingen? Coaching Amstelveen helpt jou om de antwoorden op deze vragen helder te krijgen, structureren en er actie op te nemen.

Leer ‘nee’ zeggen
Om balans te vinden is het belangrijk om ‘nee’ te kunnen zeggen. Nee zeggen tegen je baas, partner, vrienden, televisie, overwerken, ontspanning – misschien niet perse tegen al deze dingen tegelijk, maar tegen een combinatie ervan die je balans oplevert. Nee zeggen is één van de moeilijkste vaardigheden om aan te leren, maar ook één van de meest waardevolle. Wellicht vind je nee zeggen onbeleefd, niet collegiaal of egoïstisch. Maar voor elke ja die je in je leven zegt, zeg je nee tegen iets anders. Ja zeggen tegen overwerken is nee zeggen tegen je gezin en uitrusten. Een ja zeggen uit de angst om je baan te verliezen, betekent wellicht een nee tegen je waardigheid. Vind je het lastig om nee te zeggen? Een goede oefening is om een week lang, vijf keer per dag nee te zeggen. Je zult zien dat het je daarna een stuk makkelijke afgaat!

Iedereen is wel eens uit balans. Het is gelukkig ook goed om af en toe uit balans te zijn, want je balans verliezen én weer hervinden is een belangrijke voorwaarde om te groeien. Wil jij ook meer balans in je leven? GORTcoaches van coaching Amstelveen helpen jou hierbij. Plan hier een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden