Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Een coach is geen therapeut. Er is dan ook een verschil tussen Coaching en Therapie. Een coach gaat niet graven in het verleden van een persoon of in de persoonlijke problematiek. Een coach is geïnteresseerd en gefocust op het behalen van resultaten. Hij of zij helpt nieuwe manieren vinden en ontwikkelen om meer effectief te zijn en ervoor te zorgen dat men met minder inspanning en stress (balans) makkelijker bereikt wat men wil.

Waar de therapeut zich vooral richt op het verminderen van de psychische klachten en het disfunctioneren van de cliënt met het oog op het herstellen van diens welbevinden, richt de coach zich op het verbeteren van de prestaties en productiviteit van de cliënt. Daarbij staan de doelstellingen van de cliënt zelf centraal, hoewel er oog zal zijn voor het welbevinden van de cliënt. Maar in essentie faciliteert de coach de cliënt bij het bereiken van het doel om het werk zo spoedig mogelijk op een gezonde wijze te hervatten.

Uitgangspunt daarbij is dat iedereen alle talenten in zich heeft, maar er vaak onvoldoende
gebruik van maakt. Hierdoor is men minder effectief of gelukkig. Een coach zorgt ervoor dat een persoon zijn/haar krachten optimaal benut en fungeert als een klankbord en katalysator, waardoor mensen groeien en met meer voldoening en plezier in balans kunnen leven.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden