Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het is inmiddels februari en waarschijnlijk heb je, zoals veel mensen, aan het begin van het jaar doelen of goede voornemens opgesteld. Vol enthousiasme en motivatie gaan we het nieuwe jaar in: “Dit jaar ga ik écht al mijn doelen behalen!”. Na een aantal weken daalt de motivatie echter en kijk je anders tegen de doelen aan. Misschien komen er veel vragen en twijfels naar boven, vraag je jezelf af of het doel wel haalbaar is of stel je het doel steeds maar uit. Coaching Arnhem helpt je om weer op een nieuwe manier tegen je doelen te kijken. Hier volgen een aantal simpele tips die je helpen je doelen te behalen.

Formuleer je doel opnieuw
De grootste fout die mensen maken bij het stellen van doelen is dat de doelen vaak onduidelijk zijn. Dit maakt het moeilijker om aan een doel te werken. Je weet namelijk niet precies wat je moet doen, wanneer je de stappen uit gaat voeren en of het wel haalbaar is. Kijk daarom nog eens goed naar je doel en herformuleer het in een SMART-doel. Een SMART-doel is een doel wat specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden is. Wanneer je het doel op deze manier uitwerkt is het een stuk makkelijk om progressie bij te houden, wat net voor die extra motivatie kan zorgen!

Herken en verdrijf mentale obstakel
Elk doel heeft zijn obstakels die het behalen van je doel belemmeren. Vaak zijn dit echter eerder mentale obstakels dan fysieke obstakels, zoals beperkende overtuigingen. Zo kan bijvoorbeeld een 60-jarige man de overtuiging hebben dat hij geen baan zal vinden omdat hij te oud is. Een krachtige techniek is om deze overtuiging ‘om te buigen’ door de aandacht te richten op het positieve aspect van de overtuiging. De 60-jarige man kan zich namelijk ook focussen op de vele kennis en levenservaring die hij heeft op zijn leeftijd. Ga na welke beperkende overtuigingen jij hebt, schrijf deze op en buig ze om. Heb je hier moeite mee? Dan kan een coach van Coaching Arnhem jou helpen om deze overtuigingen om te buigen. Dit zal je een boost in je zelfvertrouwen geven om verder te werken aan jouw doel!

Zet een “stok achter de deur”
Ontdekt wat het behalen van jouw doel plezierig maakt en richt hier je aandacht op. Voeg zelf nog extra beloningen toe, zoals een dag met jouw favoriete activiteit. Dit maakt het makkelijk om aan je doel te werken wanneer je motivatie laag is. Naast plezier raken mensen erg gemotiveerd om iets wel/niet te doen wanneer er iets vervelends aan verbonden is. Gebruik dit in je voordeel door een tegenprestatie toe te voegen aan het niet behalen van je doel. Wanneer je bijvoorbeeld een hekel hebt aan schoonmaken, spreek dan met een vriend of vriendin af dat je zijn/haar badkamer grondig schoonmaakt bij het niet behalen van jouw doel. Hierdoor wordt het nóg aantrekkelijker voor jezelf om aan het doel te werken.

Wil jij nog meer informatie en advies om jouw doelen met zekerheid te behalen? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met Coaching Arnhem.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden