Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Veel ondernemers of mensen die vaak thuis werken hebben er last van: werk en privé lopen in elkaar over of zijn niet te combineren. Als je thuis of vanuit huis werkt komt het vaak voor dat je in de avonduren of in het weekend doorgaat met werken en zo niet meer toe komt aan je privé-leven. Dit zorgt ook voor stress als je even niet aan het werk bent, omdat je weet dat in de andere kamer een computer staat waar je nog even snel een mailtje kan sturen. Het is dus belangrijk dat je deze balans wél weet te vinden, zodat je op privé- maar ook op werkgebied beter kunt functioneren. Coaching Gouda geeft jou alvast een aantal tips om deze twee gebieden beter te kunnen combineren!

Stel prioriteiten
Je moet ten eerste voor jezelf bepalen wat belangrijk is. Als je dat niet weet, weet je nooit wat direct aandacht nodig heeft en wat nog wel even kan wachten. Op deze manier weet je dus ook nooit wanneer je klaar bent, er komt altijd dan wel wat bij wat ‘belangrijk’ lijkt. Bepaal deze prioriteiten op werkgebied maar ook op privégebied. Dat vergemakkelijkt de keuze of je iets op dat moment of die dag wel of niet doet. Coaching Gouda leert jou hoe je makkelijker bepaalde zaken prioriteit kunt geven.

Ga af en toe offline
Met alle mobiele technologie van tegenwoordig zijn we altijd bereikbaar voor de hele wereld. Altijd is er wel iemand die iets van je vraagt. Het is moeilijk om de neiging om gelijk te kijken en te reageren te bedwingen, dus neem je je telefoon toch op terwijl je aan het eten bent. Proberen je telefoon te negeren werkt dus vaak niet. Als je echt offline wilt zijn zul je je mobiel en/of laptop echt uit moeten zetten en weg moeten leggen. Op deze manier kun je even ongestoord tijd met familie of vrienden doorbrengen.

Werk thuis in een aparte werkruimte
Als je thuis werkt is het belangrijk dat je niet alle ruimtes, of in ieder geval de ruimtes met computer, als werkruimte gaat zien. Zorg dat je echt een aparte ‘werkkamer’ hebt waar je dus alleen maar komt om te werken. Op deze manier kun je veel makkelijker, net als bij een kantoor, de deur achter je dicht trekken en heb je meer het gevoel dat je je werk achter je laat.

Wil jij nog meer tips over hoe je werk en privé beter kunt combineren? En daar door een professionele coach bij begeleid worden? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met Coaching Gouda.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden