Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In alle drukte van het dagelijks leven kunnen mensen weleens het grotere doel uit het oog verliezen. Ze zien niet meer of de dingen die ze doen wel tot een bepaald einddoel leiden en of ze er aan het einde van de rit eigenlijk wel beter, gelukkiger of succesvoller door zullen worden. Het is daarom ook goed om af en toe stil te staan bij wat je doet en te reflecteren op wat jouw leven succesvol zou kunnen maken. Coaching geeft jou alvast een aantal tips om hier een stapje verder in te komen!

Zorg dat je een doel hebt
Je zult nooit kunnen vaststellen of je succesvol bent als je niet vaststelt wat je wilt bereiken. Hoe gedetailleerder je beeld van wat je bereiken wilt, hoe beter. Zorg ook dat je het concreet en helder maakt. Je concrete doel kan bijvoorbeeld zijn dat je elke middag tussen 15:00 en 16:00 een uurtje de tijd voor jezelf neemt. Doordat je zo specifiek aangeeft wat je gaat doen en wanneer je het gaat doen, wordt het voor jezelf ook makkelijker om je hier aan te houden.

Kom in actie
Elk doel wat je stelt, moet je laten volgen door een of meerdere acties. Doen leidt altijd tot betere en snellere resultaten, dan wanneer je alleen maar denkt. Dat betekent dat je misschien met je partner om de tafel moet om aan te geven dat jij elke dag tussen 15:00 en 16:00 een uurtje voor jezelf wilt hebben. Stel hiervoor vast wat je minimaal wilt bereiken en wat je ideale uitkomst is. Bedenk ook van te voren hoe je dat gaat bespreken. Als je een plan hebt, is de kans veel groter dat je je doel gaat bereiken. Coaching kan jou helpen met het opstellen van een plan om je doel zo snel mogelijk te bereiken.

Pas het Pareto-principe toe
Vervolgens is het ook belangrijk om de tijd die je hebt efficiënt te gebruiken, zodat je doel sneller bereikt zal worden. Het Pareto-principe (of de 80-20-regel) stelt dat je met 20 procent van de inspanning 80 procent van het werk gedaan krijgt. Hiermee wordt eigenlijk gewoon bedoeld dat je je op de juiste zaken moet concentreren. Je kan je bijvoorbeeld 20 jaar doodwerken en uiteindelijk terugkijken en merken dat je helemaal geen steek verder gekomen bent. Je kan echter ook na 5 jaar terugkijken en zien dat ontzettend veel bereikt hebt. Dan heb je je dus op de juiste zaken geconcentreerd. Het gaat dus meer om slim werken dan om hard werken!

Wil jij nog meer informatie en advies om jouw leven succesvoller te maken? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met Coaching.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden