Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Hoe vaak krijg jij te horen dat je iets goed hebt gedaan? Nooit, elke dag, elke week, elke maand? Waardering is één van de belangrijkste basisbehoeften van de mens. Toch ligt de focus bijna altijd op wat beter kan. We zouden allemaal wel wat meer complimentjes mogen geven. Het is namelijk gratis, eenvoudig en het kan veel opleveren. Coaching Tilburg leert jou complimentjes geven en ontvangen.

Compliment geven

Een complimentje heb je zo gegeven. Niets stimuleert meer dan een blijk van waardering. Het zorgt voor energie, enthousiasme en doorzettingsvermogen bij de ontvanger. Als je een compliment geeft blijf dan vooral bij jezelf, zeg dat jij vindt dat iets goed is gegaan. Zorg er ook voor dat je compliment oprecht is en ga niet overdrijven. Bij een overdreven groot compliment kan de ontvanger je wellicht niet geloven en merken dat je het eigenlijk niet meent. Als laatste moet je bij complimenten concreet zijn en ga het niet te breed trekken. Bij concrete complimenten weet de ontvanger precies waar hij of zij waardering voor krijgt. Als jij deze stappen toch moeilijk vindt, en niet zo goed weet hoe je het beste een compliment vorm kan geven, dan kan coaching Tilburg jou hier bij helpen door middel van een persoonlijke coach.

Compliment ontvangen

Een compliment ontvangen lijkt gemakkelijker dan het is. Vaak worden we een overrompeld door een compliment en gaan we ons verontschuldigen. We verschuilen ons snel achter uitspraken als “het was een kleine moeite” of “zo ingewikkeld was het niet”. Probeer je hier niet achter te schuilen, accepteer het compliment en sta bewust stil bij je prestatie. Bedank de gever van het compliment en zeg wellicht dat je zelf ook trots bent op je prestatie. Zo weet de gever dat het compliment echt goed bij je aan is gekomen.

 

Complimenten zijn van groot belang voor de motivatie van mensen. Coaching Tilburg kan jou helpen met het geven en ontvangen van complimenten. Plan nu een gratis oriëntatiegesprek in met jou persoonlijke coach in Tilburg.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden