Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb jij net een nieuwe leidinggevende functie toegewezen gekregen, maar weet je niet of je over de nodige vaardigheden beschikt? Of ben je al een lange tijd leidinggevende en wil jij je vaardigheden bijwerken? Coaching geeft jou een aantal verfrissende leiderschapsvaardigheden die je je eigen kunt maken en kunt leren toepassen.

Zelfanalyse
Manager, teamleider of afdelingshoofd: welke leiderschapsfunctie je ook hebt, je probeert maximale invloed uit te oefenen om je doelen te bereiken. Maar welke manier is hiervoor het beste? Het is als eerste belangrijk dat jij je leiderschapsvaardigheden niet als truc inzet, maar op zo’n manier dat het past bij je eigen persoonlijkheid. Daarom is het relevant dat je als leider van jezelf weet wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt gaan doen. Om dit succesvol te laten zijn, moet je tevens kunnen inschatten hoe jij je in welke situatie moet gedragen en welk effect dat heeft. Samen met coaching Rotterdam ga jij opzoek naar je persoonlijke leiderschapskwaliteiten en ontdek je waar jij in kan ontwikkelen.

Strategisch je leiderschapsvaardigheden inzetten
Om als leider medewerkers dingen op zo’n manier te laten doen zodat jij je doelen behaalt, is het belangrijk je leiderschapsvaardigheden strategisch in te zetten. Over het algemeen geldt dat er sprake moet zijn van goede communicatie tussen jou en de ander. Wanneer er voldoende mogelijkheden zijn voor wederzijds overleg en uitwisseling van ideeën en meningen, zullen je medewerkers zich gewaardeerd en gehoord voelen. Voorbeelden van relevante leiderschapsvaardigheden hierbij zijn: luisteren, samenvatten en doorvragen. Daarnaast kan je bepaalde medewerkers betrekken bij het nemen van beslissingen en erkenning geven. Tevens is het belangrijk om bij je medewerkers de motivatie en wil te creëren zodat ze het maximale uit zichzelf willen halen. Een leiderschapsvaardigheid die hierbij komt kijken is bijvoorbeeld het geven van complimenten en het scheppen van een duidelijke visie. Er zijn nog tal van andere leiderschapsvaardigheden die van pas kunnen komen bij jouw persoonlijke leiderschapsstijl.

Wat coaching Rotterdam voor jou doet
Coaching Rotterdam daagt jou uit om je gedrag als leider aan te scherpen en te perfectioneren. Daarnaast leer jij nieuwe, door jou nog niet gebruikte leiderschapsvaardigheden toe te passen. Dus wil jij inzicht krijgen in de wijze waarop jij zelf beïnvloed wordt en waarop jij anderen beïnvloedt? Vraag dan een gratis oriëntatiegesprek aan met een coach!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden