Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je vaak het gevoel dat je ‘in je hoofd’ zit en wordt overspoeld door gedachten?

Waarschijnlijk schakel je voortdurend tussen het verleden en de toekomst en sta je nog maar matig in contact met wat zich in jouzelf en in de actualiteit afspeelt.

Beschermingsmechanismen
Vanuit de angst voor het onbekende zijn beheers- en beschermingsmechanismen snel gevonden. Vaak leidt dat tot oplossingen (in overtuigingen en gedrag) die weliswaar  onzekerheden en angsten reduceren, maar waarvan de effecten van korte duur zijn. Wil je wel anders, maar weet je niet hoe? Mensen doen er soms van alles aan om niet in het nu te zijn, al was het maar omdat het daar erg intens kan zijn. Helaas halen deze mechanismen vaak de les uit de ervaring die leven in het nu biedt. Alleen door discipline, durf en dagelijkse oefening zijn mensen in staat in het nu te leven.

De voordelen van leven in het nu
Leven en werken in het hier en nu is niet een oplossing voor alle problemen. Het brengt je echter wel meer bij je essentie, aangezien in het nu zijn bijdraagt aan het hebben van geen of minder stress, positieve spanning, meer energie, rust, tevredenheid en het kunnen accepteren en hanteren van tegenslagen. Het biedt je leerervaringen om de kunst van het zuiver waarnemen, contact maken en houden en open communiceren verder te ontwikkelen. Wat kan je dat opleveren?  Je komt zo sneller tot creatieve oplossingen die dicht bij jouzelf staan, wat je zelfaccepterend, zelflerend, zelfsturend en zelfoplossend vermogen vergroot. Succeservaringen in het nu dragen bovendien bij aan een dieper vertrouwen in jezelf.

Hoe wordt dit toegepast in een coachtraject?
Gedurende een coachtraject zal je coach je helpen met je zintuigen en met volle aandacht in contact te zijn met jezelf en te leren accepteren wat het is open te staan voor wat komt zonder te oordelen. Ook zal een coach je helpen dat in het hier en nu zijn bijdraagt aan bewust zijn en helder denken. Het specifieke werkthema dat relevant is voor jouw situatie zal verbonden worden met het hier en nu. Een coach zal je dus helpen in het hier en nu te zijn, maar dat kan alleen als jij daar ook bent. Alleen dan kun je met een open hart en een frisse geest signaleren wat er werkelijk speelt. Een goede coach onderscheidt zich onder andere door goed waar te nemen. Dat lukt alleen in het nu, omdat zij in het voelen, denken en handelen van de thema’s terugziet die er voor jou werkelijk toe doen.

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches»


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden