Rond hun dertigers proberen mensen vaak om stabiliteit in hun leven aan te brengen, omdat dit tegenwoordig de tijd is wanneer de eerste kinderwens ontstaat wordt (gemiddeldgezien.nl). Anno 2016 focussen zowel mannen als vrouwen zich allereerst op het opbouwen van hun carrière en het creëren van een stabiele levensstijl, maar waarbij ook het plezier uiteindelijk niet in het gering mag komen. Later pas, aan het einde van hun twintiger – of vroege dertiger jaren, focussen zij zich op het starten van een familie. Het geeft enerzijds meer ruimte om je volle energie in het werk te steken en daarin uit te vinden wat je wel of niet wil, maar maakt het aan de andere kant ook lastig om als het eenmaal goed gaat, een balans met het nieuwe familieleven te vinden.
Anderzijds zijn veel jonge dertigers nog helemaal niet toe aan een familie, mede omdat zij nog niet tevreden zijn met hun carrière en nog geen baan hebben gevonden waar zij zich echt goed bij voelen. Of zij zijn juist intens bezig met hun carrière en ervaren al zonder familie veel stress. Het kan dan ook in beide gevallen extra druk opleveren wanneer men veel vrienden en kennissen heeft die – voor hun gevoel – opeens allemaal huisje-boompje-beestje spelen. Bij de lunches, diners en borrels wordt er nu alleen nog maar over baby’s gepraat: moet ik daar nou echt aan mee doen? Wordt ik nu een buitenbeentje? Het is belangrijk indien je deze gevoelens voelt opkomen, een stapje terug te nemen en te reflecteren wat jij al hebt bereikt, waar je nu staat, en wat je nog wil bereiken – met of zonder familie.

Coach Roermond kan jou helpen om weer overzicht te krijgen indien je onzeker bent geworden over jouw prioriteiten en wensen, of kan je ondersteunen bij het vinden van een werk-privé balans met jouw nieuwe gezin. Samen kunnen jullie aan de slag met het in kaart brengen van de te combineren factoren, om er zeker van te zijn dat jouw persoonlijke ontwikkeling – ook binnen jouw carrière – niet stil komt te liggen. Het kan dus een degelijk stressvolle tijd zijn, maar je dertigers zijn ook een tijd voor mooie, nieuwe belevingen – zorg samen met jouw coach Roermond ervoor dat jij de nodige rust creëert om deze ook zo bewust mogelijk te ervaren!

Kijk direct in de agenda en plan jouw gratis oriëntatiegesprek met onze coach in locatie Roermond.

Door: Franziska Wolf


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden