Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Een goede leider zijn is niet voor iedereen weggelegd, terwijl het wel in vele functies van belang is. Een manager van een multinational moet een goede leider zijn, maar ook het leiden van een klein project team vereist goede leiderschapskwaliteiten. Maar wat maakt jou nou een goede en inspirerende leider? Coaching kan jou daar bij helpen!

 

Intuïtie

Goede leiders zijn hebben een goede situatie sensor waarmee ze aanvoelen wat er speelt binnen hun team. Ze verdiepen zich in de mensen binnen het team, waardoor ze weten hoe mensen zich voelen. Coaching kan helpen met het bewust worden van je team, waardoor je eerder problemen en ontevredenheid waarneemt.

 

Zwaktes

Het is algemeen bekend dat een leider zijn of haar sterke punten zelf kent en kenbaar maakt aan het team, zodat deze het team sterker maakt. Toch is het niet het geval dat zwakke punten daarom stelselmatig achter gehouden moeten worden. Het is van belang om ook je zwakke punten te kennen en te laten zien. Het laten zien van zwaktes creëert vertrouwen binnen je team en laat zien dat je het niet alleen kan, je hebt daadwerkelijk je team nodig om te kunnen slagen. Dit zal voor meer motivatie en teamgevoel zorgen.

 

Empathie

Coaching kan helpen met het beoefenen van harde empathie. Harde empathie houdt in dat je naast de zachtaardige en luisterende kant van leiding geven ook hard kan zijn tegenover je team. Hierin is het van belang dat je als leider goed aanvoelt wanneer je zachte en wanneer je harde empathie moet gebruiken, dit kan namelijk verschillen per individu of per team. Een ervaren en persoonlijke coach kan jouw hier goed bij helpen.

 

Durf anders te zijn

Het is van belang dat je goed kan aantonen wat jou nou onderscheid van andere leiders. Dit kan een grote snor of gekke trui zijn, maar dit kan ook juist zijn dat jij degene bent met de meeste expertise, loyaliteit en kennis. Samen met een persoonlijke coach kan jij je eigen unieke eigenschap ontdekken en verder ontwikkelen.

Wil jij ook weten hoe jij een sterke en inspirerende leider kan worden?

Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek in met jouw persoonlijke coach.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden