Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Soms heb je het gevoel dat bepaalde mensen altijd mazzel hebben. Ze winnen een vakantie, hebben succes in hun carrière, zitten in een fijne relatie en zijn nét op het juiste moment ingestapt bij Bitcoin. Is dit toeval? Een Brits onderzoeksbureau ontdekte dat er vier basisprincipes zijn die geluksvogels onbewust volgen.

1. Geluk toeschrijven aan je psychologische samenstelling

Simpeler gezegd: je creëert en analyseert toevallige mogelijkheden en daar doe je dan ook echt iets mee. Een ‘gelukkige’ persoonlijkheid kun je op die manier tot op zekere hoogte zelf maken. Wiseman geeft als voorbeeld: mensen die geluk hebben, vinden het belangrijk om er regelmatig op uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit vergroot hun kansen op positieve ontmoetingen. En zo werkt netwerken: je vergroot de kans dat deze netwerken en contacten belangrijk zijn. Daarbij hebben geluksvogels een meer ontspannen houding ten opzichte van het leven, waardoor ze meer mogelijkheden zien. Zo zie je maar dat het veel meer om je mindset gaat dan je zou denken.

2. Vertrouw op je intuïtie

Je buurman heeft aandelen gekocht en nét op tijd verkocht, zodat hij er een flinke smak geld bij heeft. Jij bent natuurlijk degene die ze op een rotmoment koopt en er verlies op maakt. Toeval? Volgens Wiseman gaat het om de relatie met je onderbewuste geest. Jullie krijgen allebei dezelfde aanwijzingen van je intuïtie, maar je buurman luistert ernaar en jij niet. Je kunt leren om beter naar je intuïtie te luisteren. Ga bijvoorbeeld mediteren of neem echt de tijd om beslissingen te overwegen. Zo breng je jezelf in een mentale staat die laat zien wat je opties zijn.

3. Verwacht het beste en krijg het dan ook

Het klinkt te mooi om waar te zijn: je hoeft alleen maar het beste te verwachten en dan krijg je het. Maar zo werkt het wel ongeveer. Mensen die denken dat ze geluk hebben, krijgen meestal het leven wat ze willen; ze vinden dat ze goede dingen verdienen en willen het ook graag hebben of bereiken. Aan de andere kant – pechvogels willen niet geloven dat ze bepaalde kansen verdienen en denken dat zij geen grip hebben op de gebeurtenissen. Doorzettingsvermogen is belangrijk voor dit derde basisprincipe: geluksvogels gaan door tot ze hun doel bereikt hebben.

4. Blijf optimistisch

Wiseman vroeg een paar mazzelaars en een paar niet-mazzelaars wat ze ervan zouden vinden als ze tijdens een overval in hun arm werden geschoten. De niet-mazzelaars zouden het een ramp vinden, maar de mazzelaars vonden juist dat ze heel veel geluk hadden dat ze niet dood waren geschoten. Hier is een duidelijk verschil in optimisme. Mensen met geluk of optimistische mensen maken ook moeilijke tijden mee, maar ze weten dat het maar tijdelijk is. Ze geloven dat alles goed komt.

Waren deze vier basisprincipes voor jou een verrassing of kende je ze stiekem al? Wil je hier nog even met een coach over praten? Als je behoefte hebt aan een gesprek, dan kun je die op onze website een gratis oriëntatiegesprek aanvragen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden