Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Conflicten hebben we allemaal wel eens, met onze vrienden, familie maar ook met onze collega’s. De meeste mensen hebben direct een negatieve associatie met het woord conflict. Dit is niet zo heel gek omdat conflicten over het algemeen vervelende gevolgen kunnen hebben. Toch kunnen conflicten ook een faciliterende rol hebben binnen bijvoorbeeld een team. Onze coaches kunnen je laten zien hoe dit in elkaar steekt.

Negatieve conflictsituaties
Een conflict kan het beste omschreven worden als een situatie waarbij twee of meerdere mensen een verschil in opvatting hebben of tegenstrijdige wensen hebben. Een conflict wordt pas een probleem wanneer mensen niet meer open staan voor de mening van de ander en niet meer willen luisteren naar de ander. Zeker wanneer de gemoederen hoog oplopen en er intense emoties bij komen kijken wordt het moeilijk van een conflict een positieve situatie te maken. Maar hoe moet het dan wel?

Positieve conflictsituaties
De kern is dat men een houding aanneemt ten opzichte van de ander waarin respect naar voren komt. De ander mag net zo goed een mening hebben als jij. Daarnaast is het van belang niet te stellig te zijn over jouw eigen mening. Heb je allerlei goede argumenten waar je jouw mening mee kan onderbouwen? Deel die dan op een rustige manier met de ander. Je mag elkaar zeker proberen uit te dagen en te overtuigen. Wanneer je open bent voor elkaars mening zul je merken dat het makkelijker is om tot een standpunt te komen waarin beide opvattingen verweven zijn. Juist dit soort standpunten blijken creatief en innovatief te zijn, wat vervolgens weer goed is voor de kwaliteit van de output. Ook zorgt het komen tot een gezamenlijke oplossing tot meer verbintenis tussen de team leden. Een win-win situatie dus.

Wil jij meer weten over hoe conflictsituaties een team kunnen helpen? Of wil je andere methodes die teams sterker kunnen maken? Dan coaching je helpen.

» Klik hier om te kijken in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden