Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Trek in persoonlijke ontwikkeling
Sinds de jaren 50 is de interesse in methoden ter bevordering van persoonlijke ontwikkeling wereldwijd toegenomen. Dit valt te verklaren aan het feit dat de psychologie zich rond deze tijd ontplooide als wetenschappelijke studie. Bestaande therapeutische modellen werden vanaf dit moment gecorrigeerd en gevalideerd, waardoor deze niet alleen klinisch toegepast konden worden, maar ook op de ‘normale’ populatie. Tegelijkertijd was er onder de algemene bevolking een verlangen ontstaan naar technieken voor het bevorderen van de levenskwaliteit en de persoonlijke ontwikkeling.

Gezonde trek
Met de opkomst van life coaching rond 1998, een systematisch en oplossingsgericht proces voor het verhogen van de levenskwaliteit en het groeiproces van het individu, is dit verlangen naar persoonlijke ontwikkeling enkel toegenomen. Tegenwoordig smachten we allemaal naar zelfontplooiing en het bereiken van onze doelen, of het nu in ons persoonlijke of professionele leven is. De trek in dit groeiproces blijkt ook nog eens gezond te zijn, omdat er middels deze individuele ontwikkeling inzichten kunnen worden verzameld. Om die reden kan de eigen potentie worden geëxploreerd, ontwikkeld en toegepast.

Honger stillen
Een goede methode om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, blijkt coaching te zijn. Hierbij wordt er op interactieve wijze effectief gedrag geprikkeld en zelfvertrouwen bevorderd. Door middel van het GROW-model (goal, reality, options, wrap-up) wordt er met behulp van de coach naar een bepaald einddoel gewerkt. Tijdens dit proces wordt er stil gestaan bij de doelen, huidige situatie, alternatieven en het actieplan van het individu. De coach zal de helpende hand bieden bij het reflecteren op dit proces, waardoor er lessen voor de toekomst geformuleerd kunnen worden en zelfontwikkeling verder gestimuleerd wordt.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden