Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wat wil jij nog graag bereiken in je loopbaan? Welke zaken zitten mee en welke zitten je tegen? Een jobcoach probeert je te helpen door jouw potentie zoveel mogelijk in te zetten. Hij of zij stelt samen met jou een plan op, dat op jouw wensen en eisen is afgesteld, om het coachingstraject te doorlopen.

Hierbij kan de jobcoach gebruik maken van een SWOT-analyse. SWOT staat voor Strenghts, Weaknesses, Opportunities en Threats. Het doel van een SWOT-analyse is om meer inzicht te krijgen in toekomstmogelijkheden om vervolgens kansrijke doelen op te stellen. In deze analyse neem je alleen die aspecten mee die onderscheidend zijn ten opzichte van concurrentie of juist bepalend zijn voor jouw mogelijkheden.

SWOT-analyse 
1. Als eerste ga je met de jobcoach jouw sterke punten bekijken. Voorbeelden van sterke punten kunnen zijn; opleiding, ervaring of vaardigheden. Het is belangrijk om sterke punten zo concreet mogelijk te formuleren.
2. Hierna wordt er gekeken naar jouw zwakke punten. Wat staat er in de weg bij het bereiken van de baan die jij graag wilt? Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het afronden van bepaald werk of een bepaalde opleiding, die niet relevant of geschikt is voor de gewenste functie.
3. Vervolgens worden mogelijke carrièrekansen doorgenomen. Voorbeelden hiervan zijn; een functie waar je kans op maakt door gebruik te maken van je netwerk, het vertrek van collega’s of economische groei. Wat of wie kan jou de goede weg op helpen?
4. Als laatste worden met de jobcoach ook bedreigingen geanalyseerd. Het kan dan gaan om toenemende concurrentie, reorganisatie, veroudering van je kennis en vaardigheden.

Doe je voordeel ermee!
Een SWOT-analyse kan je helpen bij het ontwikkelen van een gewenste carrière aan de hand van jouw talenten, mogelijkheden en valkuilen. Het kan erg handig zijn om hier een goed overzicht van te hebben bij een sollicitatiegesprek. Zo kun je goed omschrijven wat jouw sterke punten zijn en waar je graag naartoe zou willen in je carrière. Wil je ook graag hulp bij het onderzoeken van jouw carrièremogelijkheden?

Denk je dat je ook baat zou kunnen hebben bij een SWOT-analyse? Aarzel dan niet om een jobcoach in te zetten! Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden