Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Solliciteren kan moeilijk zijn als je wordt verrast door vragen die je niet verwacht. Een aantal standaardvragen komen namelijk in allerlei varianten in een gemiddeld sollicitatiegesprek naar voren. Het is daarom handig deze vragen te zien aankomen!

Voorbeelden van zulke vragen zijn:

  • Wat zoek je eigenlijk bij ons?
  • Welke eisen mogen collega’s aan je stellen?
  • Heb je wel eens een grote blunder gemaakt? Hoe loste je dat op?
  • Hoe snel pik je dingen op? Geef eens een voorbeeld.
  • Wat vindt je dat per se hoort bij het goed invullen van deze functie?
  • Welke wezenlijke bijdrage zou je aan onze organisatie kunnen leveren?

Een goede voorbereiding is het halve werk
Het is ook aan te raden je voor te bereiden op antwoorden die naar aanleiding van je cv gesteld kunnen worden. De allermoeilijkste vraag is misschien echter wel: ‘Vertel eens wat over jezelf’. Zeg dan in ieder geval iets over je opleiding, werkervaring, kwaliteiten, belangrijke interesses en ambities. Lees eveneens op de website van de organisatie de visie en de strategie van de organisatie en de  afdeling waar je komt te werken. Zo lees je je in in het bedrijf en zo rijzen er meteen vragen op die je zelf weer kunt stellen. Zo toon je dus ook meteen interesse en enthousiasme voor de organisatie en de werkzaamheden die je gaat verrichten.

Voorbeelden voor deze vragen kunnen zijn:

  • Welke doelen stelt de organisatie of de afdeling voor de toekomst?
  • Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor de organisatie?
  • Welke doorgroeimogelijkheden zijn er?

Verplaats je in de organisatie
Stel echter nooit vragen waarop je het antwoord had kunnen weten door je huiswerk te doen. Dat betekent dus goed inlezen in de organisatie. Hou in ieder geval altijd in gedachten dat je toekomstige manager wilt weten over welke kwaliteiten je beschikt en of  je in het team past. Daarnaast wil je toekomstige collega ook weten of  het team en hij zelf goed met jou kunnen samenwerken.

Een analyse van jouw sterke punten
Mocht je extra begeleiding willen krijgen in de voorbereiding van het solliciteren, dan kan de expertise van een jobcoach Rotterdam een uitkomst bieden. Jullie zullen dan onder andere gezamenlijk doornemen wat jouw sterke punten en jouw competenties zijn die je duidelijk naar voren kan brengen in zowel je cv als het sollicitatiegesprek. Wat verder mogelijk is qua begeleiding om uiteindelijk succesvol te kunnen solliciteren, kan duidelijk worden gedurende een gratis oriëntatiegesprek met een van onze job coaches.

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatie gesprek met een jobcoach »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden