Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Een van de belangrijkste behoeftes van de mens is om een bepaalde mate van controle en autonomie te voelen over zowel ons eigen gedrag als de omgeving. We willen graag een bepaalde vorm van zeggenschap hebben over dingen, want wanneer we dit niet hebben zal het erg lastig worden om onze doelen te verwezenlijken. Onze coaches kunnen je aanleren hoe je meer controle kan ervaren.

Zelfregulatie
Wanneer men het gevoel heeft in controle te zijn over zichzelf, wordt dit ook wel zelfregulatie genoemd. Deze zelfregulatie is voor allerlei aspecten in ons leven van belang. Wanneer je namelijk een grotere mate van zelfregulatie bezit, zal je veel doelgerichter te werk kunnen gaan, optimaal gebruik kunnen maken van je mogelijkheden en situaties naar jouw hand zetten. Als je juist weinig controle ervaart kan dit zelfs angst en depressie in werking stellen. Dat komt omdat je lastige situaties altijd als onoplosbaar inschat, waardoor je steeds moeilijker dagelijkse gebeurtenissen het hoofd kan bieden. Kort om: je moet dus proberen zoveel mogelijk zelfcontrole te bezitten voor een optimaal leven.

Controle vergroten
Maar de vraag is natuurlijk hoe je dit moet doen? Belangrijk is dat je ten eerste accepteert dat je geen controle kan hebben over bepaalde situaties, zoals wanneer je gaat vliegen bijvoorbeeld. Als je kan aanvaarden dat je er zelf voor hebt gekozen je in een bepaalde situatie te bevinden waar je geen controle over hebt, dan zullen ook negatieve emoties niet voor komen. Vervolgens moet je proberen in stress situaties, waar je wel een bepaalde controle over kan hebben, deze zelfregulatie actief te nemen om de stress zoveel mogelijk weg te nemen. Bedenk eens wat voor jou het beste kan werken in zo’n situatie? Wat heb je nodig? En is dit realistisch? Dan kan je de controle nemen en effectief omgaan met vervelende situaties zonder perse er negatieve gevoelens aan over te houden.

Ben jij geïnteresseerd hoe je meer technieken in kan zetten om meer controle en zelfregulatie te verkrijgen? Onze coaches kunnen je goed op weg helpen.

» Klik hier om direct een gratis oriëntatie gesprek in te plannen met jouw coach


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden