Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De tijd waarin werknemers hun hele leven wijden aan een enkel bedrijf zijn wij reeds gepasseerd. Men is steeds meer gefocust op afwisseling en het aangaan van nieuwe uitdagingen binnen een carrière. Vaak komen initiatieven om een baan vaarwel te zeggen vanuit de werknemer zelf. Het kan echter gebeuren dat je werkgever van mening is dat je huidige functie wellicht niet geheel aansluit op jouw competenties.

Mocht deze situatie zich voordoen, dan het kan voor zowel jou als je werkgever nuttig zijn om een extern bureau in te schakelen dat samen met jou gaat kijken naar de mogelijkheden. Zo kunnen we deze vaak vervelende gebeurtenis omzetten naar een situatie waarin het benutten van jouw capaciteiten optimaal benut worden. Zo kan jij snel weer aan de slag met!

Outplacement is maatwerk. Er zijn ruwweg twee aandachtspunten waarop een coach zich richt tijdens het traject. Zo vindt er enerzijds een exploratie plaats van de huidige arbeidsmarkt, worden jouw competenties en wensen zorgvuldig afgewogen tegen het aanbod van de arbeidsmarkt. Het doel hiervan is om jou binnen no-time weer op een functie te krijgen waarbinnen jij jezelf verder kan ontwikkelen. Anderzijds zijn onze coaches uitstekend in staat om jou psychologisch te ondersteunen met het herwinnen van zelfvertrouwen en jou te begeleiden bij deze vaak lastige periode binnen jou carrière.

De stappen die de coach met jou zal doornemen gaan uit van de volgende vragen:

‘Wat kan ik’ Naast jou CV heb je als werknemer vaak al een ruim aanbod aan capaciteiten opgebouwd in het werk. Deze ervaringen vertalen zich naar een bestek aan (praktische) capaciteiten die jij kan aanbieden, waar werkgevers vaak meer interesse in hebben.

‘Wat wil ik’ Wellicht zijn er nog interessegebieden die jij altijd links hebt laten liggen, dit is een moment bij uitstek om deze interesses aan te boren en maak je van outplacement een kansrijke situatie.

‘Wat is er’ Een uitgebreide exploratie is vaak lastig om zelf te ondernemen. Hulp van een coach kan hier heel waardevol bij zijn. Een mening van een buitenstaander kan vaak leiden tot inspirerende ideeën waar men elf nooit was opgekomen.

‘Solliciteren’ Het kan zijn dat solliciteren voor jou tot een ver verleden behoort. Een coach kan je hier goed op voorbereiden. Zo ga je met goede moed en een gezonde dosis zelfvertrouwen de carrièremarkt op met outplacement!

Kan jij hier ook hulp bij gebruiken? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in bij een outplacementcoach!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden