Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het is merkbaar dat de arbeidsmarkt sinds de recessie van 2008 onder spanning staat. Voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt is het een lastige tijd om die ene leuke baan te vinden die ze zich tijdens hun studiejaren hadden ingebeeld. Voor anderen is het moeilijk om hun huidige baan te behouden. Dit kan het gevolg zijn van een reorganisatie, een arbeidsconflict of wanneer je volgens je werkgever onvoldoende presteert.

Wanneer je werkelijk met ontslag wordt bedreigd en je jezelf noodgedwongen moet gaan oriënteren op een andere werkomgeving, dan kan outplacement de uitkomst bieden. Hierbij wordt er professionele begeleiding verstrekt aan werknemers die meer verdienen dan wat de huidige werkgever hen kan bieden.

Outplacement , Iets voor jou?
Vraag je je af wat je het beste kan doen nu je wordt bedreigd met ontslag? Zou je nieuwe inzichten willen opdoen wat betreft persoonlijke ontwikkeling of loopbaanmogelijkheden? Of zou je willen weten hoe je je CV en sollicitatiebrief kan versterken? Dan is het aan te raden om de hulp van een outplacementcoach in te schakelen.

Stap voor stap
Een outplacementtraject bestaat uit de volgende stappen:
1.    Allereerst zal er gereflecteerd worden op het eigen functioneren en er zal teruggeblikt worden op gemaakte keuzes. Wat heeft de voorafgaande periode opgeleverd en wat vraagt om verdere ontwikkeling? Hierna zal er een doelstelling worden geformuleerd.
2.    Vervolgens ga je samen met de coach meer kennis over jezelf verzamelen. Je goede en minder goede eigenschappen, vaardigheden, interesses, verlangens en kwaliteiten zullen in kaart worden gebracht. Zo kan er een persoonlijk beroepsprofiel opgesteld worden.
3.    Daaropvolgend zal er een strategie gevormd worden waarmee een nieuwe, passende baan gevonden kan worden en zal er een actieplan worden opgesteld.
4.    Nu is het tijd om in actie te komen! Er zal eerst een kennisoverdracht zijn van sollicitatie-technieken, waardoor je leert om jouw kwaliteiten efficiënt over te brengen. Op deze manier kan je je toekomstige werkgever verbluffen met een geweldige brief, CV of gesprek.
5.    Ten slotte is er sprake van nazorg, waarbij het uitgangspunt is dat jij zelf de regie hebt over je keuzes en dat je zelfstandig kan starten binnen je nieuwe functie. Ook zal er een follow-up gesprek worden gepland om je voortgang te bespreken. Zo kijkt de coach  of je werkelijk op de goede plek terecht bent gekomen.

Heb je behoefte aan begeleiding en ondersteuning op het gebied van outplacement? Twijfel dan niet langer en plan een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden