Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Gaat het in deze periode van crisis niet goed met het bedrijf waar jij werkt? Wordt er gedreigd met ontslag door reorganisatie? Of heb je gehoord dat jij aan de beurt bent bij de volgende ontslagronde? Dit vervelende nieuws kan erg benauwend zijn en zorgen voor veel stress. Een outplacement coach helpt jou door dit proces heen te komen en een uitdagende baan te vinden.

Outplacement: wat houdt het in?
Bij outplacement zijn jij en je werkgever overeengekomen dat je op zoek moet gaan naar een nieuwe baan, omdat je huidige functie komt te vervallen. Het is een traject waarbij je huidige werkgever jou de kans geeft om binnen een paar maanden een nieuwe baan te vinden, voordat je ontslagen wordt. Ook al zal dit je in eerste instantie somber doen stemmen, kun je het ook vanuit de positieve kant bekijken.Het is namelijk een kans om op zoek te gaan naar jouw talenten en jouw droombaan te verwezenlijken.

Met outplacement ga je samen met een coach ontdekken welke baan voor jou speciaal is weggelegd. Je zult verschillende fasen doorlopen, waarbij je professionele begeleiding krijgt. Hieronder alvast een aantal fasen nader toegelicht.

1) Je ervaringen en gevoelens uiten
Wanneer je begint met een outplacementtraject, kan het zo zijn dat er daarvoor dingen op je werk zijn gebeurd die totaal niet prettig waren. Dit kan je verdrietig, kwaad of onzeker gemaakt hebben. Het is goed om dit samen met de coach te bespreken, zodat je daarna met een opgeheven hoofd verder kunt gaan.

2) Het verkrijgen van zelfkennis
Tijdens het outplacementtraject ga je ontdekken wat jouw talenten en competenties zijn. Tevens ga je kijken naar wat je wilt bereiken en op welke gebieden jij je eventueel moet bijscholen om de baan of functie te krijgen die je graag wilt.

3) Ontwikkelen van vaardigheden
Je zult daarnaast doelgericht bezig gaan met het ontwikkelen van vaardigheden. Het kan namelijk zo zijn dat je al jaren niet meer hebt gesolliciteerd. In dat geval leer je wat goede sollicitatie-technieken zijn en krijg je training om deze technieken onder de knie te krijgen. Voorbeelden van deze trainingen zijn het oefenen met sollicitatiegesprekken of het schrijven van sollicitatiebrieven.

Outplacement voor jou
Wordt jij binnenkort ontslagen, maar wil jij niet bij de pakken neer zitten? Wil jij actief op zoek gaan naar jouw droombaan? Vind jij dat je recht hebt op een uitdagende baan, waarbij jij helemaal tot je recht komt? Vraag dan een gratis oriëntatie gesprek aan met een outplacement coach!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden