Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Steeds vaker wordt er een outplacement coach ingeschakeld tijdens een outplacement traject. Doordat we in een tijd leven waar bedrijven grote reorganisaties ondergaan, kan de term outplacement dan ook regelmatig voorbij zijn gekomen. Maar wat is outplacement precies? Wat zijn de voordelen hiervan? Door middel van het beantwoorden van de vragen wat, wanneer en waarom zal kort uitgelegd worden wat outplacement precies is.

Wat?
Outplacement slaat op de diensten die erop gericht zijn een werknemer te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Belangrijke onderdelen van dit traject zijn o.a. het verwerken van de carrièreswitch, het in kaart brengen van de kwaliteiten van de werknemer en het werken aan sollicitatietechnieken.

Wanneer?
In de meeste gevallen wordt een outplacementtraject gestart wanneer er sprake is van ontslag. Echter kan dit traject ook al eerder gestart wordt. In sommige gevallen is het ontslag al voelbaar, maar nog niet definitief. Ook in deze situatie kan al een coach ingeschakeld worden, die je begeleidt bij dit proces.

Waarom?
Een outplacementtraject kan de gevolgen van een ontslag verzachten. Een ontslag gaat vaak gepaard met een hoop negatieve emoties. Een coach helpt de werknemer ook de positieve aspecten hiervan te zien. Door samen de kwaliteiten en wensen van de werknemer in kaart te brengen, kan een ontslag ineens een deur zijn naar nieuwe kansen! Daarnaast zorgt outplacement voor een betere verstandhouding tussen de werknemer en werkgever.

Outplacement
Word jij ook bedreigd met ontslag? Op zoek naar hulp bij dit traject? Outplacement  biedt je de juiste hulp. Op deze manier wordt een ontslag geen lang en moeizaam traject. Samen ga je op zoek naar een nieuwe baan die bij je past! Ontdek opnieuw jouw kwaliteiten en zet deze in! Plan nu snel een gratis oriëntatiegesprek in bij een outplacement coach!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden