Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het begin van een nieuw jaar staat voor veel mensen vaak in het teken van de pas gemaakte goede voornemens. Je vraagt je vaak af hoe, wanneer en of je er nog wel aan gaat beginnen. Het is voor veel mensen erg moeilijk om zichzelf bijvoorbeeld een nieuwe levensstijl aan te meten en het is daarom ook niet verwonderlijk dat goede voornemens jaar na jaar niet waargemaakt worden. Personal coaches van GORT kunnen jou helpen om jouw doelen voor 2015 wel te bereiken! Hieronder volgen een aantal tips om in dit proces een stap verder te kunnen komen.

Accepteer jezelf zoals je bent
Voordat je bepaalde dingen aan jezelf wilt verbeteren of veranderen moet je jezelf eerst accepteren zoals je bent en erkennen hoe je er op dit moment voor staat. Iedereen heeft het recht om imperfect te zijn! Je groeit sneller als je beseft dat acceptatie van je tekortkomingen ook groei is.

Ontdek wat je motiveert
Wanneer je weet hoe je er voor staat kun je gaan kijken wat jou motiveert om je doel te kunnen bereiken. Raak jij bijvoorbeeld meer gemotiveerd als je jouw doel met anderen kan delen of misschien zelfs wel samen kan bereiken? Probeer je dan aan te sluiten bij gelijk gestemden. Kijk ook of je wellicht meer gestimuleerd wordt door winst of verlies. Heeft het bijvoorbeeld meer zin om je te focussen op een beloning wanneer je een mijlpaal bereikt hebt, of ga je eerder door als je je focust op wat je allemaal misloopt als je jouw doel niet behaalt?

Volg je eigen weg
Hoewel het goed is om advies van anderen krijgen is het ook heel belangrijk om je eigen weg te volgen. Iedereen weet voor zichzelf het beste wat hem of haar gelukkig maakt en hoe de weg naar zijn of haar doel het beste bewandelt kan worden. Personal coaches kunnen jou hierbij begeleiden zodat je ontdekt wat voor jou de beste manier is om jouw doelen te bereiken.

Geef niet op
Het is heel verleidelijk om op te geven wanneer het steeds moeilijker wordt om je doel te bereiken of wanneer je een paar tegenslagen hebt gehad. Het is ten slotte dan ook van groot belang dat je niet bij het minste of geringste opgeeft. Het is belangrijk om te onthouden dat alles wat de moeite waard is in het leven, nou eenmaal (veel) tijd en energie kost. Als je niet opgeeft, zal je je doel bereiken!

Wil jij uitgebreider advies of begeleiding bij het bereiken van jouw doelen? Dan kan een personal coach jou hierbij helpen!

Plan hier een gratis oriëntatiegesprek in.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden