Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Feedback geven is het geven van positieve of negatieve opmerkingen over iemands attitude of gedrag. Wat voor baan je ook hebt, je zult altijd feedback moeten geven. Dit is voor veel mensen een lastige klus. Hoe wijs je bijvoorbeeld je collega erop dat hij te hard praat, waardoor jij je niet kunt concentreren? Hoe vertel je iemand dat diegene veel zeurt en daardoor een negatieve sfeer veroorzaakt? Op wat voor manier maak je een nieuwe collega duidelijk dat hij klantvriendelijker aan de telefoon moet zijn? Met deze tips van GORTcoaching leer jij in no time hoe je op voortreffelijke wijze feedback geeft!

Neem allereerst de tijd om je feedback goed te formuleren. Neem even de tijd om hierover na te denken. Kies vervolgens het juiste moment en de juiste plaats voor het geven van de feedback. Bespreek altijd concreet, veranderbaar gedrag. Zeg dus niet dat iemand altijd te laat komt, maar benoem wanneer diegene precies te laat op het werk verscheen. Beschrijf vervolgens wat dit met jou deed en hoe jij je over dit gedrag voelde. Spreek altijd vanuit jezelf; val iemand dus niet aan door te zeggen: ‘Jij praat teveel’, maar maak diegene duidelijk dat je je niet goed kunt concentreren wanneer je collega veel praat. Let er ook op dat je positieve aspecten blijft benoemen. Benoem bijvoorbeeld dat je ziet dat je collega veel inzet toont en dat je dat waardeert.

Coaching
Er zijn nog talloze andere tips die jou kunnen helpen om nog betere feedback te leren geven. Hiervoor kun je bij ons terecht. Ook voor alle andere werk- of privédoelstellingen staan de professionals van GORTcoaching voor jou klaar. Kijk in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek met een coach naar uw keuze!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden