Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wanneer je met een bepaalde vraag of probleem zit is het handig hier objectieve hulp van buitenaf voor te vragen om meer inzicht te kunnen verkrijgen in bepaalde zaken. Veel mensen weten echter niet welke vorm van hulp zij in moeten schakelen. Dit komt omdat het voor hen moeilijk te onderscheiden is wat het precieze verschil is tussen een coach en een therapeut.

Therapie
Een therapeut richt zich vooral op serieuze gezondheidsproblemen en het uitzoeken van de oorzaak van dit probleem. Er wordt dus minder naar de toekomstgericht gewerkt, omdat het vinden van de oorzaak de kern is om behandeling vanuit te starten. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken welke gebeurtenissen in je verleden je gevormd hebben tot de persoon die jij nu bent. Omdat deze oorzaken nog al eens verborgen zijn, in het onbewuste plaats vinden of weggedrukt zijn, kost therapie vaak meer sessies dan een coachtraject. Voor mensen die echt van een zeer negatieve situatie naar een neutrale situatie willen is therapie dan ook de meest aanbevolen vorm van hulp.

Coaching
Tijdens coaching wordt er veel minder stil gestaan bij jouw verleden. Juist het inzicht dat in de toekomst de veranderingen plaats moeten vinden staat centraal. Er zal bijvoorbeeld gekeken worden hoe jij je verder kan ontwikkelen en je zal manieren aanleren om beter met bepaalde situaties om te gaan zoals stress. Het uitgangspunt hierbij is dat mensen al voldoende talenten in zich hebben, maar hier niet voldoende gebruik van maken. De coach zal jou leren hoe je dit moet doen om een meer optimale manier van leven te kunnen bereiken. Mensen die zich in een neutrale situatie bevinden maar hier een positieve situatie van willen maken zijn het meeste geholpen met coaching.

Wil jij meer weten over hoe je coaching kan gebruiken om effectiever in het leven te staan? Dan kan een van onze coaches je wellicht helpen.
>> Klik hier om de profielen van onze coaches te bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden