Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Flexibiliteit en omgaan met veranderingen zijn twee aspecten die centraal staan in de hedendaagse werkomgeving. Het is dus van groot belang om het vermogen hiermee om te gaan te verhogen. Op deze manier zal je succes en voldoening uit je loopbaan halen.

Dit betekent dat je zelf moet leren om open te staan voor verandering en leren de juiste keuzes te maken. Jij bepaalt wat er gaat gebeuren en dit neemt veel verantwoordelijkheid met zich mee.
Om dit vermogen te verbeteren kan je letten op de volgende punten:

 • Stuur zelf je eigen loopbaan aan
  Jij bent degene die dit werk moet doen, jij moet het hier naar je zin hebben en hier je voldoening uithalen, niet iemand anders.
 • Ontwikkel zelfkennis
  Het belangrijkste is om eerst voor jezelf duidelijk te hebben wat je wilt. Op het moment dat dit duidelijk is voor jezelf zal je je loopbaan meer richting kunnen geven.
 • Laat remmende gedachte los
  Vaste ideeën en patronen van werken kunnen soms goed zijn maar het kan je ook weerstand bieden voor nieuwe mogelijkheden. Probeer de dingen eens vanuit een ander perspectief te zien. Zo zal je meer gemotiveerd raken, dan als je aan vaste opvattingen blijft hangen.
 • Wees proactief
  Alleen door iets te doen kan je iets bereiken. Neem zelf het initiatief en sta open voor nieuwe mogelijkheden.
 • Formuleer doelen en stappen
  Door middel van subdoelen en kleine stappen hiernaartoe krijg maak je een duidelijk beeld voor jezelf hoe je jouw einddoel wilt bereiken.
 • Reflecteer op je ervaringen
  Door terug te kijken naar wat je hebt meegemaakt en hoe je dingen hebt aangepakt, kan je leren hoe het is gekomen dat bepaalde dingen gebeurd zijn. Zo zal je ook leren hoe je het in het vervolg een situatie kan aanpakken.

Als je deze punten bij jezelf hebt toegepast zal je flexibeler zijn en beter leren omgaan met verandering. Het kan echter lastig zijn om dit alleen door te lopen. Samen met een coach kan je aan deze punten gaan werken om zo jouw vermogen je loopbaan goed in te delen te verbeteren. Deze zal je namelijk vragen kunnen stellen over jezelf en samen met jou doelen kunnen formuleren.

Bent u klaar om samen met een coach uw loopbaanvraag te bespreken? Plan dan nu een gratis orientatiegesprek in.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden