Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In een tijd waarin de banen na enkele jaren studeren niet meer voor het oprapen liggen, zijn starters steeds meer bezig om hun loopbaan zorgvuldig vooraf uit te stippelen. Starters zijn steeds actiever bezig met de vraag of zij de juiste richting in zijn geslagen en de manier waarop zij kunnen doorgroeien in hun werkveld. Loopbaanbegeleiding is voor deze vragen een veel gebruikt hulpmiddel.

Hoe bepaal je jouw ideale carrièrepad?
Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat je kan, en vooral ook wat je wilt. Uiteraard zijn jouw specifieke competenties en motivaties essentieel als je wilt doorgroeien in het werkveld dat je voor ogen hebt. Daarnaast is het goed om niet alleen te bedenken welke baan goed bij je zou passen, maar ook hoe je hierin door kan groeien om het maximale uit jezelf te halen. Vraag je dan ook steeds af: Wat is er mogelijk in mijn werk en daarbuiten?

Hoe onderscheid jij je van de rest?
Meer studerende jongeren betekent automatisch meer concurrentie op de arbeidsmarkt. Bij het ontwikkelen van je carrière is het dan ook belangrijk dat je jezelf onderscheidt van de rest. Profileer jezelf door te laten zien waar je goed in bent en bedenk waarom jij belangrijk kan zijn voor een organisatie. Tot slot is het goed je te realiseren dat je ook tijdens je carrière steeds weer kunt ontwikkelen om jezelf te profileren. Wees je ervan bewust dat je carrière niet enkel door externe factoren bepaald wordt, maar dat je zelf invloed kan uitoefenen op je ideale loopbaan als professional.

Wil jij starten met het ontwikkelen van jouw loopbaan? Begin met loopbaanbegeleiding en plan een gratis orientatiegesprek in met onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden