Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Iedereen kent wel het bekende spelletje waarbij je een aantal zinnen in iemand zijn oor moet fluisteren waarna deze persoon het doorvertelt aan zijn of haar buurvrouw en deze persoon vertelt dit vervolgens weer door aan de volgende. Dit gaat zo door totdat je bij de laatste persoon in de kring aankomt, welke vervolgens hardop moet gaan vertellen wat er gezegd werd. Vaak is dit iets totaal anders dan wat de eerste persoon in eerste instantie gezegd had. Ergens gaat er dus iets totaal mis in de communicatie! Dit is natuurlijk alleen maar een spelletje, maar in de echte wereld kunnen boodschappen ook verkeerd aankomen bij anderen wat vervolgens een grote impact kan hebben. Coaching Weert kent het belang van communicatie en geeft jou daarom alvast een aantal tips om beter te kunnen communiceren!

Luister meer, praat minder
Als je denkt aan communiceren denk je waarschijnlijk vooral aan het onderdeel praten en minder aan het onderdeel luisteren. Als je zelf je boodschap over wilt brengen is praten natuurlijk heel belangrijk, maar als je kijkt naar communicatie als geheel is luisteren misschien nog wel belangrijker. Hoe kun je namelijk goed inspelen op de ander, als je niet weet wat hij of zij wilt of bedoeld? Door te luisteren toon je ook meer interesse in je gesprekspartner waardoor hij of zij jou waarschijnlijk ook meer zal vertellen en ontstaat er ook meer diepgang in het gesprek. Een coach van Coaching Weert kan jou helpen om meer te focussen op luisteren dan op praten.

Een positieve houding
Door een positieve houding nodig je de ander ook meer uit om dichterbij te komen. Zo laat je zien dat je open staat voor een gesprek of ontmoeting. Bovendien is de kans groot dat als jij een positieve houding hebt naar de ander, deze persoon ook een positieve houding terug zal laten zien. Een win-win situatie dus! Om deze positieve houding te behouden is het belangrijk om positieve woorden en termen te blijven gebruiken in je gesprek. Ook al is het gesprek op zich niet heel positief, probeer je dan te richten op de eventuele positieve uitkomsten.

Neem de tijd voor de ander
We leven tegenwoordig in een drukke wereld waarin er bijna geen tijd is om stil te staan bij dingen of om mensen echt goed te kunnen spreken. Soms is het echter wel de moeite waard om wat meer aandacht te besteden aan bepaalde gesprekken. Neem dan ook de tijd om deze gesprekken te voeren en laat de ander ook weten dat jullie de tijd hebben. Niets is zo vervelend als zien dat iemand de hele tijd op zijn horloge kijkt en de indruk geeft dat hij of zij haast heeft. Mensen zullen je dan vaak niet het hele verhaal vertellen.

Wil jij nog meer tips van een professionele coach over hoe je nog beter kunt communiceren? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met Coaching Weert

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden