Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wil je als leidinggevende leren hoe je de communicatie binnen je team wilt bevorderen om zo het team meer effectief te laten zijn? Dan kan loopbaanbegeleiding je helpen dit te doen.

Team communicatie
Veel bedrijven blijken het lastig te vinden om de onderlinge communicatie effectief te laten zijn. Zeker wanneer bedrijven groeien en teams moeten functioneren in een snel veranderende omgeving kan dit erg lastig worden. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste medewerkers behoefte lijken te hebben aan open communicatie. Ook de kwaliteit van de communicatie is voor veel medewerkers een punt van aandacht. Het blijkt zo te zijn dat open communicatie de feedback tussen medewerkers bevordert waardoor zij meer van elkaar kunnen leren.

Eigen communicatie
Wanneer je als leidinggevende wilt bewerkstelligen dat jouw team beter onderling met elkaar kan communiceren, dan is het ten eerste van belang om te kijken naar jouw eigen manier van communiceren. Wil jij meer openheid binnen het team creëren? Stel jezelf dan ook open op en laat weten dat openheid op prijs gesteld wordt. Probeer daarnaast een balans te vinden tussen het uitstralen van vriendelijkheid en het uitstralen van deskundigheid en geloofwaardigheid. Wanneer je hier een goede middenweg in kunt vinden zullen jouw medewerkers je ook als meer betrouwbaar zien en hierdoor ook makkelijker over een communicatie barrière heen kunnen stappen.

Wil je meer praktische tips over leidinggeven aan een team?

Kijk dan in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek >>


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden