Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tegenwoordig is het onderscheid tussen studeren en werken niet meer zo gemakkelijk te maken door te stellen dat “studeren is om te leren en werken om het geleerde in de praktijk te brengen.” Werkgevers gaan er namelijk steeds meer vanuit dat je je op zowel persoonlijk als professioneel vlak blijft ontwikkelen. En de kans is groot dat werknemers hier in willen investeren om jouw potentieel beter te benutten. Maar hoe wil je je ontwikkelen? En in welke richting? Een persoonlijk ontwikkelingsplan en ondersteunende loopbaancoaching kunnen jou hierbij helpen!

Het persoonlijk ontwikkelingsplan
Een persoonlijk ontwikkelingsplan is een manier om grondig na te denken over jezelf, je gewenste toekomst en de manier waarop je je binnen je huidige functie kan blijven ontwikkelen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je je niet helemaal op je plek voelt binnen je huidige functie of dat je het idee hebt dat je huidige werk niet genoeg of juist te veel uitdaging biedt. Door na te denken over wat jou motiveert en waar je goed in bent kun je je eigen doelen bepalen. Probeer je eigen wensen in kaart te brengen en in concrete doelen te vertalen. Op die manier haal je het meeste uit jezelf en zul je uiteindelijk het best tot je recht komen.

Persoonlijke doelen zijn ‘SMART’
Doelen worden opgesteld om bereikt te worden, zo simpel is het. Maar om teleurstellingen te voorkomen is het wel van belang dat de doelen op een goede, concrete manier worden opgesteld. Een algemene regel is dat ze specifiek, meetbaar, acceptabel, realistische en tijdgebonden zijn, afgekort tot SMART. Op die manier is de kans groter dat je ze ook kunt bereiken en het niet blijft bij een wens ergens in de toekomst.

Ondersteuning van een coach
Het ‘kennen’ van jezelf en het formuleren van doelen kan echter nogal een veelomvattende en lastige taak zijn. Een loopbaancoach kan je helpen in dit traject. Coaching kan zorgen voor nieuwe inzichten in jouw drijfveren, kwaliteiten en wensen. Hierdoor kan het makkelijker zijn om voor jezelf te ontdekken wat je werkelijk wilt bereiken in je professionele carrière.

Wil jij beter inzicht krijgen in de mogelijkheden van je loopbaan en je persoonlijke doelen? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden