Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De invloed van jouw omgeving
Je loopbaan wordt mede bepaald door het spanningsveld met andere mensen. Succes kan alleen tot stand komen als je erin slaagt om ook die andere partijen zover te krijgen dat zij jouw loopbaanmogelijkheden tolereren, goedkeuren en ondersteunen. Vrienden, collega’s en leidinggevenden kunnen dan ook veel voor je betekenen wanneer zij de informatie en invloed waarover zij beschikken aanwenden op jou te helpen bij het verwezenlijken van jouw plannen. Tijd om je netwerk daarom uit te kammen!

De wereld als netwerk
Wie bedreven is in netwerken, beschikt namelijk over een krachtig loopbaaninstrument. Netwerken hoeft ook niet moeilijk te zijn, aangezien je in principe enkel optimaal gebruikmaakt van je contacten. Wel zal je de nodige aandacht eraan moeten besteden. Op welke wijze kun je dit het beste doen? De wereld kan gezien worden als een netwerk. Iedere Nederlander kent wel iemand, die een ander kent, die een ander kent, die de minister-president persoonlijk kent. Wanneer je hier je best voor doet, is een kring van mensen met wie je in contact moet komen of over wie je informatie zoekt via netwerken snel te bereiken.

Jouw eigen netwerk binnen handbereik
Ga nu voor jezelf na hoe jouw netwerk van contacten eruit ziet. Welke contacten heb je als je kijkt naar vrienden, (oud)collega’s, ouders en familie? Stel voor dat dit 25 mensen zijn, die stuk voor stuk weer 25 mensen kennen. Dan spreek je al over 625 contactmogelijkheden, waarvan ieder contact kan beschikken over informatie of invloed die je weer dichterbij je doel kan brengen! De kern van het netwerken is dat je vooral niet bang moet zijn informatie over jouw werk uit te wisselen. Vaal komen mensen dan vanzelf met goede tips of connecties die je weer verder kunnen helpen.

Geïnteresseerd geworden in meer loopbaanadvies? Een gratis oriëntatiegesprek kan duidelijk maken wat loopbaanbaancoaching kan betekenen voor jouw situatie.
>> Klik hier om direct een afspraak te maken met een van onze coaches in Den Haag


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden