Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

‘Praten over problemen creëert problemen – Praten over oplossingen creëert oplossingen.’ (Steve de Shazer)

Wil jij je balans tussen werk en privé leven verbeteren, je werknemers effectiever aansturen, je carrièreperspectief verbeteren of verborgen potentieel ontwikkelen? Met loopbaanbegeleiding werk je door middel van oplossingsgericht coachen naar een praktische en toepasbare oplossing toe! In plaats van je te richten op het probleem, zorgt je loopbaanbegeleider ervoor dat je je gaat focussen op potentiële oplossingen. Resultaat: je leert te denken in kansen en mogelijkheden. Loopbaanbegeleiding geeft jou alvast wat tips om oplossingsgericht je doelen te lijf te gaan!

Begin met het eind voor ogen
Het is essentieel dat je duidelijk voor ogen hebt wat je wil bereiken. Wat is jouw ideale ‘eindsituatie’ en hoe weet je dat je deze hebt bereikt? Probeer je gewenste situatie zo specifiek en helder mogelijk te beschrijven. Een goede vraag die je aan jezelf kunt stellen is de schaalvraag. Stel je een schaal voor van 0 tot 10, waarbij 10 staat voor de gewenste situatie, de situatie die is zoals jij wilt dat het wordt. 0 staat voor de situatie waarin er nog niets is gerealiseerd van de gewenste situatie. Bedenk waar je nu staat op deze schaal. Stel, je vindt dat je nu op een ‘2’ staat. Dan is er duidelijk ruimte om te groeien, maar het is ook geen 0! Op deze manier komen we bij de volgende tip:

Focus je op wat er al is
Het is zeer waardevol om te focussen op wat er al is! Je zit dus op schaal 2; hoe is het je tot nu toe gelukt om te komen van 0 tot waar je nu staat? Wat heeft al geholpen, wat werkte vooral goed? Het principe is eigenlijk heel simpel; als iets werkt, laat het dan zo!

Werk in stappen
Je hoeft niet in een keer naar je ideale situatie. Blijf realistisch en werk in kleine stappen. Hoe zie de situatie op schaal 3 er uit? Wat zou er anders zijn? En wat heb je nodig om van schaal 2 naar 3 te komen?

Raak jij geïnspireerd door deze vragen en kan je niet wachten zelf aan de slag te gaan? Loopbaanbegeleiding helpt jou op met het vinden van pragmatische oplossingen.

Plan hier een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze coaches!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden