Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Bij het plannen van de toekomst schrikken mensen vaak terug van de onzekerheden en onbeantwoorde vragen die de kop opsteken. Veranderingen doorvoeren in je leven kan hernieuwde energie opleveren, maar het is belangrijk om op een gestructureerde manier de juiste keuze te maken. Loopbaancoaching kan je deze structuur bieden.

Inspiratie en motivatie
Het verkennen van je inspiratie en motivatie heeft veel weg van een puzzeltocht. Er zijn vaak veel losse aanwijzingen, waarvan de samenhang nog niet helemaal duidelijk is. Het helpt dan om een begrippenkader te maken als en soort van mentale kaart om de interesses, waarden en behoeften samen met een loopbaancoach te inventariseren, te verkennen en te beoordelen.

Talent
Wanneer mensen nadenken over hun toekomst, stellen zij zichzelf vaak vragen over wat zij aankunnen en waar zij goed in zijn. Succes valt niet met zekerheid te voorspellen, maar als je al iets weet over wat je nu kunt en waar je nu al succes mee hebt, maakt dat de basis voor een besluit in die richting wel steviger. Omgekeerd geldt hetzelfde: als je weinig aanknopingspunten hebt over wat je goed kunt, leidt dit tot extra onzekerheid over wat je zou kunnen kiezen.

Knopen doorhakken
De verantwoordelijkheid om een besluit te nemen kan aanvoelen als een stressfactor die het goed nadenken over argumenten moeilijker maakt. Een loopbaancoach kan met jou structuur aanbrengen en overzicht creëren om makkelijker te doen besluiten welke knopen het beste doorgehakt kunnen worden. Er ontstaat namelijk een ordening die het mogelijk maakt om informatie af te wegen en te beoordelen.

Zodra eenmaal duidelijk is welke kant je op wilt, dan ben je er helaas vaak nog niet. Het is belangrijk dat samen met de loopbaancoach wordt onderzocht hoe er geanticipeerd kan worden op moeilijkheden die je tegen kunt komen. Tevens is het belangrijk om de strijd aan te gaan met jouw eventuele belemmerende ideeën die jou in de weg staan om je doel te bereiken. Vol energie en kracht is het dan mogelijk om je te richten op wat je wil bereiken.

Plan nu een gratis oriëntatiegesprek in bij Loopbaancoach naar keuze!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden