Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Flow
Flow is een begrip dat tegenwoordig steeds populairder wordt. Het kan het beste omschreven worden als een optimale toestand waarbij men de goede balans heeft in uitdagingen en ontspanning, wat geluk als gevolg heeft. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen deze toestand op de een of andere manier na proberen te streven. De vraag die hierbij echter rijst is; hoe bereik je nu deze optimale toestand en wat moet je hiervoor doen? Een life coach kan je helpen ontdekken hoe jij flow kan bereiken.

Verschillende profielen
Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat men over het algemeen een aanleg heeft voor de optimale mate van stimuli die op hen af komt. Hierdoor heeft iedereen een eigen, optimale toestand van functioneren. Het kan dus zijn dat de een het beste functioneert in een hele drukke, energieke omgeving, en dat de ander juist behoefte heeft aan een rustigere omgeving. Er zijn twee profielen te onderscheiden:

• Telische profiel: iemand die van zichzelf serieus en doelgericht is, kan makkelijk voor lange tijd concentreren en met een taak bezig zijn.
• Paratelische profiel: iemand die van zichzelf speels en plezier gericht is, vind het lastig om lang hetzelfde te doen en is altijd opzoek naar nieuwe belevingen.
Het is belangrijk dat je jouw activiteiten aanpast aan het profiel waarin jij valt. Dit betekent niet dat als je een telisch profiel hebt je een paratelische omgeving beter kan vermijden. Iedereen heeft namelijk afwisseling nodig en het gaat erom dat je de juiste balans weet te vinden.

Wil jij weten in welk profiel jij precies past en wat je kan doen om zowel voldoende uitdagingen te vinden als voldoende ontspanning? De life coach kan deze vragen voor je beantwoorden en samen met jou ervoor zorgen dat je altijd flow kan beleven.

» Klik hier om direct een gratis oriëntatie gesprek in te plannen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden