Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ben je bezig met solliciteren, maar vindt je het nog lastig specifiek voor jezelf te bepalen wat je wilt en zoekt? Een middel om duidelijk te krijgen wat je wilt is een profiel opstellen. Dit kan je zowel zelf doen als met behulp van een coach.

Hoe kom jij het best tot je recht?
Wanneer je een werkprofiel voor jezelf maakt, kun je makkelijker een keuze maken tussen vacatures die op je pad komen. Zo kan je je ideale werkplek vinden. Dit profiel is een omschrijving van de werksituatie waar jij het beste tot je recht komt. Jouw kenmerken zorgen voor succes, omdat je er je kwaliteiten goed kunt laten zien en je zwakke punten juist zo min mogelijk meespelen. Belangrijk om te weten is dat dit profiel geen bestaande baan hoeft te zijn.

Het werkblad
In het werkprofiel ga je na wat jouw werkfactoren zijn. Deze werkfactoren toets je vervolgens aan de onderstaande werkeisen die je hebt uitgewerkt. Beantwoord de onderstaande vragen om achter de werkfactoren te komen die jouw ideale werksituatie bepalen. Wanneer je het zoekprofiel hebt afgerond, ga je vervolgens op zoek naar echt bestaande werksituaties die het meest aansluiten bij jouw zoekprofiel.

Werkfactoren:

  • Werkzaamheden: Welke werkzaamheden wil je uitvoeren, wat moet je doen en welke kwaliteiten kun je daarbij inzetten?
  • Werkomstandigheden: Welke werkomstandigheden zijn hier aan de orde? Denk aan: binnen werken, buiten werken, werktijden, lawaai, stof, gevaarlijke stoffen, werken op hoogte, werktijden, reistijden et cetera.
  • Werkvoorwaarden: Welke werkvoorwaarden spelen nog meer een grote rol, bijvoorbeeld salaris, pensioenregeling en voorzieningen van de zaak als auto, telefoon, en computer?
  • Sociale contacten en omgangsvormen: Welke sociale contacten, omgangsvormen, sfeer en cultuur verwacht je in de organisatie?
  • Ontwikkelingsmogelijkheden: Welke ontwikkelingsmogelijkheden wil je hebben?
  • Begeleiding op de werkplek: Welke begeleiding vraag je op de werkplek?

Werkeisen:

  • Algemene eisen die ik stel aan mijn werk
  • Cruciale eisen die ik stel aan mijn werk
  • Belangrijke eisen die ik stel aan mijn werk
  • Mooi meegenomen als het werk aan deze eisen voldoet

Extra ondersteuning gewenst?
Neem overigens de tijd wanneer je aan de slag gaat met je profiel. Lees de vragen nauwkeurig en bespreek het profiel ook met mensen die je goed kent. Wie weet kunnen zij je nieuwe perspectieven geven. Wanneer je de behoefte hebt uitgebreid aan de slag te gaan met een nauwkeurig zoekprofiel kan loopbaanadvies uitkomst bieden. Wat loopbaanadvies voor jouw werksituatie kan betekenen, wordt duidelijk gedurende een kosteloos oriëntatiegesprek.

>> Klik dan hier om direct een gratis oriëntatiegesprek in te plannen met de loopbaancoach.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden