Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb jij het idee dat er maar geen einde komt aan je werkdag? Mis jij de uitdaging in de werkzaamheden van je baan? Ben jij gedemotiveerd op je werk? Zonder dat je het door hebt kan je vast komen te zitten in de dagelijkse sleur en geniet je niet meer van je werk. Loopbaanadvies helpt jou om meer plezier uit je werk te halen.

Time to change!
Het feit dat je niet meer vooruit te branden bent op je werk en gedemotiveerd bent geraakt, kan verscheidene oorzaken hebben. Zo kan het gevoel dat jij je talenten niet gebruikt op je werk jou aardig deprimeren. Daarnaast komt het vaak voor dat een gebrek aan uitdaging bijdraagt aan je ergernis. Echter zal er nooit iets veranderen wanneer jij geen initiatief neemt. Tijd om wakker te worden! Samen met loopbaanadvies ga jij ontdekken hoe jij je werk weer leuk kan maken. Om alvast een klein tipje van de sluier op te lichten, geven wij hieronder een aantal tips.

1. Ga op zoek naar je sterke punten.
Het is belangrijk dat je werkzaamheden doet waar je goed in bent en plezier in hebt. Ga bij jezelf na wat je sterke punten zijn. Ben je bijvoorbeeld goed in samenwerken in een divers teamverband of heb je een sterk probleemoplossend inzicht? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt is het belangrijk dat je op zoek gaat naar wat de mogelijkheden hierbij zijn en waar voor jou de uitdaging ligt.

2. Vergelijk je baan met anderen.
Wanneer je het lastig vindt om je takenpakket uitdagender en diverser te maken kan het handig zijn om naar de werkzaamheden van je collega’s te kijken. Wellicht spreken de taken van een andere functie jou aan. Maak voor jezelf een stappenplan voor hoe jij jouw takenpakket kan verbeteren en vernieuwen.

3. Blijf jezelf ontwikkelen.
Echter, met puur alleen het uitdagender maken en uitbreiden van je werkzaamheden kom je er niet. Om het maximale uit jezelf te halen is het belangrijk dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Door cursussen en trainingen te volgen krijg je meer inzicht en vaardigheden. Hierdoor kan jij je werk beter doen, waardoor je bijvoorbeeld hogere functies kan bekleden en meer plezier uit je werk haalt.

Wat loopbaanadvies voor jou doet.
Loopbaanadviseurs helpen jou graag bij deze zoektocht. Samen met een professionele coach ga je ontdekken waar jij goed in bent, waarin jij jezelf nog kan ontwikkelen en welke baan perfect voor jou is. Word jij hier enthousiast van? Vraag dan een gratis oriëntatiegesprek aan met een loopbaancoach!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden