Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het is heerlijk om op je werk tegelijkertijd druk bezig te zijn en ook nog eens geïnspireerd te raken. Op dit soort dagen lijkt de tijd te vliegen en is de dag binnen de kortste keren voorbij. Wie wil dat nou niet elke dag ervaren? Dit gevoel wordt een ‘flow’ genoemd en kan ontstaan als je er voldoende uitdaging in je werk zit en jouw vaardigheden hierdoor optimaal benut worden. Wil je plezier hebben in je werk, dan ben je op zoek naar een baan die jou in staat stelt deze ‘flow’ te bereiken. Een loopbaanadviseur kan je helpen bij de zoektocht naar deze ideale baan!

Wat zijn jouw vaardigheden?
Jouw persoonlijke vaardigheden zijn van groot belang om in een flow te komen. Het kan hierbij goed zijn om jouw talenten op een rijtje te zetten en te bedenken hoe je deze talenten eerder hebt toegepast en in de toekomst nog meer zou kunnen benutten. Het belangrijkste is: Wees eerlijk tegen jezelf! Probeer jezelf niet te omschrijven als een ideaalbeeld, maar zoals de persoon die je echt bent. Een loopbaanadviseur kan je helpen bij het ontdekken van jouw talenten door je bijvoorbeeld een beroepskeuzetest te laten maken en deze te bespreken.

Zoek de uitdaging en stel doelen op
Naast persoonlijke vaardigheden zijn uitdagingen in het werk een tweede vereiste voor het ervaren van een flow. Dromen en ambities zijn hierbij de kernwoorden. Wat wil je hebben bereikt over twintig jaar? Wat moet je voor jezelf doen om na je carrière tevreden terug te kijken op dat wat je bereikt hebt? Naar aanleiding van deze dromen en ambities kun je concrete doelen formuleren waar je je op kunt richten.

Combineer jouw vaardigheden en uitdagingen
Om uiteindelijk een baan te vinden waarbij je in een flow kunt komen moeten jouw vaardigheden precies aansluiten bij jouw uitdagingen. Als je veel vaardigheden bezit, maar er geen uitdaging is in het werk zul je je al snel vervelen. Als er wel de uitdaging is, maar je niet de vereiste vaardigheden bezit zal dit resulteren in de angst dat je je werk nooit goed uit zal voeren. Ga dus actief op zoek naar banen die precies bij jou passen. Een loopbaanadviseur is bij uitstek de persoon die jou kan helpen om de perfecte baan te vinden en de flow in je werk te bereiken!

Ben jij op zoek naar de juiste flow in je werk? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden