Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Hoe kan je jouw agenda zo optimaal mogelijk gebruiken?

Toekomstige mogelijkheden in kaart brengen
Jouw agenda kan een bijzonder nuttige plek zijn om geheugensteuntjes voor dingen te bewaren die je in de toekomst wil doen. Op een geordende wijze kun je toekomstige mogelijkheden zo helder in kaart brengen.

Op papier, uit je hoofd
De mogelijkheden die aan een dag gebonden zijn, kun je bijvoorbeeld heel makkelijk hiervoor gebruiken. Je kunt er informatie in plaatsen die je op dat moment even uit je hoofd wilt zetten, waar je op een later moment naar wilt kijken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Geheugensteuntjes om projecten te activeren: Dit kunnen projecten zijn waar je op dat moment niet aan hoeft te denken, maar in de toekomst wel een aantekening verdienen.
  • Evenementen waaraan je wellicht zou willen deelnemen: Stel vast wat het ‘later’ van je deelname aan deze evenement is en zet op dat moment een reminder in je agenda.
  • Geheugensteuntjes voor besluitvorming: Soms moet je een belangrijk besluit nemen, maar kan of wil je dat niet doen: als je met die besluiten zit (wanneer je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je er nog een nachtje over moet slapen) kun je ze in je agenda zetten om er later nog eens naar te kijken.

Efficiënt aan het werk
Door deze punten te verwerken in je agenda kan je meer rust krijgen. Je agenda is zo een handige tool, maar er zijn uiteraard nog vele andere tools, adviezen en inzichten om jezelf zo optimaal mogelijk te kunnen organiseren en efficiënt te werken.

Heeft u interesse in deskundige begeleiding van onze loopbaancoach op het gebied van structuur en organisatie om chaos en stress zo veel mogelijk te minimaliseren?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze loopbaancoaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden