Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Weten wat je precies wilt is vaak helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Wat zijn nou echt je verlangens, wensen en dromen? Als je dit al wel weet dat is dat natuurlijk ontzettend mooi, maar vaak rijst dan gelijk de vraag: hoe kom ik daar dan? Met onze loopbaanbegeleiding kan je geholpen worden antwoord te vinden op beide vragen. Het gaat er namelijk om dat je ontdekt waar jouw kwaliteiten en sterke punten liggen.

Talenten
Nederland is een land van ‘lekker normaal doen’. Wanneer artiesten wereldwijd succes boeken vindt men het in ons land prettig wanneer ze ‘zo gewoon zijn gebleven’. Het is dan ook niet gek dat niet iedereen hier te koop loopt met hun talenten en veel mensen vinden het hierdoor ook heel erg lastig om te weten waar ze precies goed in zijn. Echter heeft iedereen veel talenten die hij/zij kan in zetten in het werk of privéleven. Juist door erachter te komen wat deze talenten zijn, zul je veel makkelijker keuzes kunnen maken, weten wat je aankan, energiebesparend kunnen functioneren en je identiteit sterken; best belangrijk dus.

Succesverhalen vertellen
Een van de doelen van loopbaanbegeleiding is het ontdekken van jouw talenten. Dit gebeurt vaak aan de hand van succesverhalen. Door te praten over je eigen successen kom je vanzelf op het spoor van positieve ervaringen waarin je een belangrijke rol gespeeld hebt. Wanneer je samen met jouw loopbaanadviseur deze verhalen gaat analyseren en je af gaat vragen welke competenties je nodig hebt gehad om zo goed te kunnen functioneren, dan zullen hier vanzelf jouw talenten uitrollen. Hoe concreter jouw succesverhalen zijn hoe beter, want dan kom je makkelijker tot een specifieke omschrijving van jouw talenten.

Wil je weten hoe je loopbaanbegeleiding in kan zetten om jouw talenten te ontdekken of ben je ook nog benieuwd naar andere vormen van begeleiding?

»Klik dan hier om te kijken naar het aanbod van onze loopbaanbegeleiders


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden