Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Inzicht
Kan jij je volledig kwijt in je werk? Een van de belangrijkste peilers van mensen die gelukkig zijn met hun werk is namelijk voldoening. Waar haal jij voldoening uit? Weet jij wat je drijfveren zijn? Om erachter te komen wat jouw ideale carrière is, is het van belang om dicht bij jezelf te blijven. Een goed inzicht in jouw sterke en zwakke punten kan je de goede weg ophelpen. Een passend loopbaanadvies kan dit voor je duidelijk maken.

Kernkwaliteit en valkuil
Om een goed loopbaanadvies te formuleren, is het belangrijk om te weten waar je kernkwaliteiten liggen. Wat zijn jouw belangrijkste eigenschappen? Ben je bijvoorbeeld loyaal, flexibel, gedisciplineerd of creatief? Het zijn eigenschappen waarmee jij geboren bent en altijd hebt gehad.

Als je weet waar je kwaliteiten liggen, kan je ook je valkuilen blootleggen. Valkuilen komen voor als een kernkwaliteit doorschiet en te sterk uitgeoefend wordt. Dit is net zo belangrijk om van op de hoogte te zijn als van je kwaliteiten. Ben je bijvoorbeeld rationeel? Dan kan jouw valkuil afstandelijkheid zijn. Door je altijd rationeel op te stellen, zal je kunnen vervallen in afstandelijkheid als iemand je probeert te benaderen of als je een probleem in overweging neemt.

Allergie en uitdaging
Je kernkwaliteit hangt ook samen met je allergie. Als iemand doorschiet in zijn kernkwaliteit, dus zijn valkuil, kan je dit ontzettend ergeren. Vooral als deze eigenschappen het tegenovergestelde van jouw kernkwaliteiten zijn. Ben jij optimistisch van nature? Dan kan een pessimist jou zeer waarschijnlijk erg irriteren. Het hangt er per persoon natuurlijk vanaf in welke mate het je irriteert. De één is er gevoeliger voor dan de ander.

Naast valkuilen horen uitdagingen ook bij kernkwaliteiten. Dit is bijna het tegenovergestelde van een valkuil, het is een aanvulling op je kernkwaliteit. Dus ben jij bijvoorbeeld efficiënt, dan kan jouw uitdaging creativiteit zijn. Als jij efficiënt kan zijn in je werk terwijl daarbij jouw creativiteit ook gestimuleerd kan worden, komen jouw kernkwaliteiten het best tot zijn recht.

Wil jij inzicht in jouw kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen? Of wil jij kunnen beoordelen of jouw huidige carrière bij jouw eigenschappen past? Een loopbaanadvies zou je hierbij kunnen helpen.
Kijk direct in de agenda om een afspraak te maken met een van onze coaches voor een passend loopbaanadvies.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden