Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Kost het je veel moeite keuzes te maken op carrièregebied? Wordt het voor je gevoel hoog tijd deze keuzes te maken, maar stel je ze toch telkens uit? Dan ben je bij verre niet de enige. Loopbaanbegeleiding kan je hierbij gelukkig helpen.

Valkuilen
Beslissingen maken over wat je aan zult kunnen in een situatie die je nooit hebt meegemaakt of zaken die je niet kan overzien is moeilijk. De verantwoordelijkheid om een besluit te nemen kan op je drukken als een stressfactor die het goed nadenken over de situatie moeilijker maakt. Deze spanning leidt vaak tot minder effectieve uitkomsten. Door de beleving van stress en de behoefte deze stress snel op te lossen kun je in valkuilen vallen bij het nemen van beslissingen. Hoe kan je dit voorkomen?

Overzicht creëren
Orde brengt overzicht en van overzicht kom je gemakkelijker tot een inzicht. Loopbaanbegeleiding kan helpen de veelheid van informatie en van argumenten te ordenen. Tijdens deze begeleiding worden de factoren die in jouw situatie spelen beoordeeld. Welke krachten beïnvloeden de besluitvorming? Wat maakt een beslissing makkelijk en wat belemmert juist de voortgang? Zo zal je leren hoe je opties tegen elkaar af kan wegen en hoe je zowel gevoel als gedachte mee kan nemen in het besluit.

Makkelijker knopen doorhakken
Gedurende een traject van loopbaanbegeleiding zal er stil worden gestaan bij de valkuilen waar je in kan vallen bij het nemen van een besluit over je toekomst. Bovendien wordt er ingegaan op mogelijke rationele strategieën om tot beslissingen te komen en wordt er een structuur aangereikt om orde te scheppen. Het is hierbij belangrijk dat de context van de situatie meegenomen. Zo kun je erachter komen welke de invloeden meespelen tijdens de besluitvorming waardoor je in valkuilen terecht komt. Misschien laat jij je teveel beïnvloeden door anderen, of waai je met alle winden mee, dan kan hier concreet was aan gedaan worden.

Wanneer je weloverwogen een keuze wil maken over je loopbaan, kan een kosteloos oriëntatiegesprek duidelijk maken wat loopbaanbegeleiding precies voor jouw situatie kan betekenen.

Klik hier om een gratis oriëntatiegesprek in te plannen met onze loopbaanbegeleider >>


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden