Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het maken van een carrière bestaat voor een groot deel uit het maken van de juiste keuzes: Welke bedrijven spreken mij aan? Wat verwacht ik precies van een ideale baan? Wil ik hier carrière maken? Ga ik voor een nieuwe stap in mijn leven? Daarnaast is het maken van een ‘juiste’ keuze ook nog eens ingewikkeld omdat je wilt voldoen aan de verwachtingen die anderen van jou hebben. Een loopbaancoach kan je helpen om deze vragen te structureren zodat je in de toekomst beter en makkelijker om kunt gaan met stresssituaties. De volgende 4 aandachtspunten kunnen je helpen bij dit proces.

Controle over je beslissingen
Verschillende onderzoeken wijzen uit dat niet geld, uiterlijk, of een groot huis een mens echt gelukkig maken, maar het gevoel dat je je eigen leven onder controle hebt: het gevoel van autonomie. Het kan aanvoelen dat de grote dingen in het leven lastig onder controle zijn te krijgen. Daarom is het goed om te beginnen met de kleine dingen. Door het maken van kleine stappen zul je je goed voelen over jezelf en steeds meer vorderingen beginnen te maken.

Ontdek wat jou enthousiast maakt
Soms heb je het idee dat je in je huidige baan niet helemaal eruit haalt wat er in je zit. Het kan goed zijn om na te gaan wat je echt goed kunt en waar je enthousiast van wordt. Dit hoeft niet te betekenen dat je direct op zoek moet gaan naar een andere baan. Het kan ook zijn dat er mogelijkheden zijn binnen je huidige baan waardoor je jouw specifieke talenten kan inzetten.

Reflecteer op je wensen
Je identiteit ontwikkeld zich met de jaren. Daarom is het goed om af en toe stil te staan en te reflecteren op jouw wensen over je carrière, maar ook over jouw normen en waarden. Als je dit in duidelijk in beeld hebt is het maken van keuzes gemakkelijker en zul je ook meer tevreden zijn met dat wat je kiest. Op deze manier kun je toewerken naar dat punt in je carrière waar je van droomt.

Droom over concrete wensen
Dromen over de toekomst is mooi, maar kijk uit dat je hier niet in doorslaat. Voor veel mensen is hun droom een abstract ideaal dat weloverwogen keuzes kan belemmeren. Als je te veel toe leeft naar een wensen waarvan je niet concreet weet hoe je het kunt bereiken wordt het lastig om ernaar toe te werken. Verdiep je daarom in je dromen. Zo kun je werkelijk ontdekken welke keuzes kunnen leiden naar jouw ideale toekomst.

Keuzestress is een keuze! Een loopbaancoach helpt u graag om weloverwogen beslissingen te maken.

Kijk direct in de agenda en plan een gratis oriëntatiegesprek met een loopbaancoach.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden