Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Moet de organisatie waar jij werkt bezuinigen? Heb jij te horen gekregen dat jouw baan op de tocht staat? Of wil jij zelf switchen naar een nieuwe verfrissende baan? Loopbaancoaching geeft jou hierbij professionele begeleiding.

Het vinden van een nieuwe baan
Wanneer het moment is aangebroken dat je op zoek gaat naar een nieuwe baan kan je tegen verschillende problemen aan lopen. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om een manier te vinden om je onderscheidend te presenteren bij sollicitatieprocedures. Belangrijk hierbij is dat je een onweerstaanbaar CV hebt. Loopbaancoaches van GORTcoaching geven jou hiervoor een aantal tips.

De CV check
Waarschijnlijk heb je door de jaren heen al een aardig CV opgebouwd. Echter, in hoeverre is je CV nog up to date en professioneel? Tijd om er van een afstand naar te kijken!
1) Opmaak
Is de eerste indruk die jouw CV oproept aantrekkelijk, boeiend, professioneel en vrolijk? Recruiters beoordelen in eerste instantie binnen enkele seconden je CV en zullen er hooguit maar een aantal minuten aan besteden. De eerste indruk is dus zeer belangrijk.
2) Inhoud
Het is goed om jezelf kritische vragen te stellen als het gaat om de inhoud van je CV. Voorbeelden van deze vragen zijn: “Heb ik niet te veel gezegd dat afleidt?” en “Komt het goed naar voren wat ik als persoon en professional te bieden heb?”. Het is tevens goed om te kijken naar in hoeverre je onderscheidende kenmerken en je functionele profiel helder zijn.
3) Extra check
Laat andere mensen naar je CV kijken en vraag om hun mening. Het is altijd goed om feedback te krijgen op hetgeen jij vermeld hebt in je CV en hoe je dat hebt vormgegeven. Laat ze bijvoorbeeld drie goede en drie slechte aspecten noemen. Natuurlijk is het ook handig om te vragen naar tips voor een nog beter CV.

Loopbaancoaching voor jou
Het kan ook voorkomen dat je er toch niet helemaal uitkomt en je behoefte hebt aan professionele begeleiding. Onze loopbaancoaches willen jou dan graag helpen om een onweerstaanbaar en onderscheidend CV te krijgen. Heb je interesse?

Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met een loopbaancoach.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden