Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Hoe kun je het beste om gaan met situaties die je uit balans brengen? Wanneer je het gevoel hebt dat je niet zo stevig in je schoenen staat, is het lastig om mee te veren met de gebeurtenissen in je leven. Bij een negatieve gebeurtenis voel je je al compleet uit het veld geslagen en blijf je hangen in negatieve gedachtes of gevoelens. Dit soort situaties kun je ook in je werk tegen komen en goed functioneren erg belemmeren. De loopbaancoach kan je helpen sterker in het leven te staan zodat jij op je werk weer op je maximale kunnen kan presteren.

Aangeven van grenzen
Het gevoel dat je steviger in je schoenen staat kan je bereiken door dit uit te dragen naar de buitenwereld. Dit kun je doen door duidelijk jouw grenzen aan te geven. Probeer hierbij open naar anderen te zijn, zodat zij weten wat jouw mening is. Je hoeft je mening overigens niet ten opzichte van anderen te verantwoorden. Je kan gerust zeggen dat jij iets niet prettig vind en het graag anders ziet zonder hier een hele uitleg bij te geven. De manier waarop jij jouw grenzen communiceert kan ook veel verschil brengen. Wees vooral niet te lief of te aarzelend. Maar wals ook niet over anderen heen. Het vinden van een assertieve middenweg die bij jou past is hierbij van belang.

Goed voelen
Je kunt pas stevig in je schoenen staan wanneer jij je goed voelt over jezelf. Dit goed voelen over jezelf noemt men ook wel in balans zijn. Wanneer jij in balans bent, zal je namelijk je vanzelf gezonder, vrolijker en gelukkiger voelen. Wanneer lichaam en geest in balans zijn ben je ook in staat flexibel te reageren op situaties die je tegen komt. Dit goed voelen kun je onder andere bereiken door momenten van rust in je week in te plannen. Op deze momenten besteed je alleen tijd aan jezelf en aan dingen die jij leuk vind en die jou energie geven. Hoe meer energie je geeft aan jezelf hoe meer energie je over hebt om goed te kunnen reageren op situaties die je tegen vallen.

Wil je meer tips om te leren hoe je mee kan veren met (werk)situaties in je leven?

Klik dan hier om direct een gratis oriëntatiegesprek in te plannen met de loopbaancoach.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden